Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

FOTO Vážna nehoda na R1: Alena (60) nezvládla riadenie, vnučka Laurinka (7) bojuje o život

Vážna nehoda vo Vlčkovciach Zobraziť galériu (6)
Vážna nehoda vo Vlčkovciach (Zdroj: Foto: polícia)

VLČKOVCE - Vážna dopravná nehoda sa stala na rýchlostnej ceste R1 v katastri obce Vlčkovce. Alena (60) šoférovala auto, v ktorom bola aj so svojou 7-ročnou vnučkou Laurou. Pravdepodobne únava sa podpísala pod haváriu, keď žena zišla z cesty a nabúrala do protihlukovej steny. Babička s vnučkou skončili s vážnymi zraneniami v nemocniciach, dievčatko bojuje o život.

Nehoda sa stala včera, krátko pred 18-tou hodinou. Na mieste zasahovali do niekoľkých minút záchranári a diaľniční policajti. "60-ročná žena išla smerom na Trnavu, keď na aute Hodna CR-V prešla z nezistených príčin z pravého jazdného pruhu do odbočovacieho pruhu na obec Vlčkovce," informovala hovorkyňa trnavských policajtov Mária Linkešová a doplnila, že vodička vzápätí prešla až na nespevnenú časť. Narazila tak prednou časťou auta do dopravného značenia a potom do betónového základu protihlukovej steny.

FOTO Vážna nehoda na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Vážna nehoda na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: polícia)

"60-ročná žena utrpela poranenia hrudníka a previezli sme ju do nemocnice v Trnave. 7-ročné dievčatko sme oživovali na mieste. Na umelej pľúcnej ventilácii sme ho vo vážnom stave transportovali vrtuľníkom do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.

Laurinka sedela pripútaná na podsedáku na zadných sedadlách. Polícia alkohol u ženy nezistila. Okolnosti a presné príčiny nehody polícia naďalej zisťuje.

Druhá nehoda priamo vo Vlčkovciach

Priamo v obci Vlčkovce dokumentovala včera polícia aj ďalšiu dopravnú nehodu. Bratislavčan (38) krátko pred polnocou jazdil na aute Ford Mondeo po Kostolnej ulici. Pri cúvaní poškodil dve zaparkované autá - Škodu Octávia a Citroen Saxo. Pri nehode sa, našťastie, nikto nezranil. Škoda na vozidlách bola odhadnutá na 1100 eur. "Polícia podrobila vodiča dychovej skúške na alkohol, ktorá bola pozitívna. Policajti mu namerali 1,59 mg/l alkoholu v dychu, čo je 3,31 promile," ozrejmila Linkešová. Vodič je podozrivý z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a polícia preveruje aj okolnosti, za ktorých došlo k užívaniu auta. V zmysle zákona mu môže hroziť trest odňatia slobody až na jeden rok.

FOTO Vážna nehoda na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Vážna nehoda na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Vážna nehoda na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Ďalší opilec

Viac ako tri promile alkoholu za volantom namerali hlohovskí policajti aj 41- ročnému mužovi z okresu Hlohovec. V sobotu ho pred obedom kontrolovala policajná hliadka na Ulici Zábranie v Hlohovci. Pri kontrole mu namerali najskôr 3,17 a neskôr 3,31 promile alkoholu v dychu. Muža, podozrivého z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, policajti vzápätí zadržali a v zrýchlenom konaní ho obvinili. O jeho vine a treste rozhodol okresný súd v pondelok.

Polícia apeluje na vodičov, aby dôsledne dodržiavali dopravné predpisy a za volant si sadali pokiaľ možno oddýchnutí, nepreceňovali svoje schopnosti a v prípade potreby si radšej urobili krátku prestávku. "Aj pár minút môže pomôcť, aby sa vodiči dokázali opäť skoncentrovať a na jazdu sa plne sústredili. Zároveň pripomíname, že alkohol za volant nepatrí," vystríha Linkešová.

Viac o téme: NehodaVlčkovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu