Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slovensku hrozí teroristický útok: Tajné VIDEO kukláčov, na ktoré môžeme kruto doplatiť

Hashim Bin Ali Bin Amor Sliti Zobraziť galériu (2)
Hashim Bin Ali Bin Amor Sliti (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Slovensku údajne hrozí teroristický útok! Arabské médiá zverejnili video zásahu slovenských kukláčov proti Tunisanovi, ktorý k nám prišiel z väznice Guantanámo. Video zverejnili aj stránky blízke džihádistom. V čase nárastu radikálneho islamizmu a besnenia Islamského štátu môže za toto video Slovensko tvrdo zaplatiť.

Arabská televízia Al-Džazíra a ďalšie stránky blízke džihádistom zverejnili video, na ktorom vidieť zásah slovenských kukláčov proti Tunisanovi v neznámych priestoroch, ktorý bol na Slovensko prevezený z väznice Guantanámo. Ako prvý o tom informoval časopis PLUS 7 DNÍ. Video natočil neznámy muž a zrejme ho poslal arabským médiám. Al-Džazíra ho zverejnila s popiskom, že Slovensko mučí Tunisana Hashim Bin Aliho.

Práve toho muža, ktorý sem prišiel s ďalším mužom z väznice Guantanámo. Títo dvaja väzni z Guantanáma sú na Slovensku od novembra minulého roka. Ich celé mená sú Hashim Bin Ali Bin Amor Sliti (48-49) a Husayn Salim Muhammad Al-Mutari Yafai (37-38).

Husayn Salim Muhammad Al-Mutari Yafai a Hashim Bin Ali Bin Amor Sliti
Zobraziť galériu (2)
Husayn Salim Muhammad Al-Mutari Yafai a Hashim Bin Ali Bin Amor Sliti  (Zdroj: topky)

Video sa dostalo do arabského sveta

Na videu je Tunisan Hashim Bin Aali Bin Amor Sliti. "Slovenská polícia zadržala Slitiho, napadla ho, bila a mučila po tom, ako vtrhla do jeho domova bez udania dôvodu," píše Al-Džazíra o videu. Správa sa rýchlo rozšírila do arabského sveta a prebrali ju aj stránky blízke džihádistom z al-Káidy. Medzi nimi aj stránka Islammemo.cc. Naše tajné služby či bezpečnostné zložky ho nezachytili a jeho únik môže znamenať pre Slovensko hrozbu.

Video natočil neznámy muž. Na záberoch je vidieť ako do bytu vtrhne s krikom partia kukláčov. To nakrútil muž oproti v okne. V tom momente ho jeden z policajtov zbadá a upozorní ho, aby zmizol, no muž toto video stihol nakrútiť a zrejme aj poslať do médií.

VIDEO zásahu slovenských kukláčov

Časopis pripomína, že tento Tunisan nie je žiadne neviniatko. Pôsobil v teroristickej supine Tunis Combat Group. V roku 2004 ho belgický súd odsúdil na štyri roky väzenia v neprítomnosti za pôsobenie v tejto skupine. V roku 2005 ho odsúdil tuniský súd na 8 rokov a v roku 2006 ho odsúdil ďalší súd na ďalších 8 rokov.

Okrem iného bol drogovo závislý a má na konte vyše 400 disciplinárnych priestupkov za napadnutie, vyhrážanie či podnecovanie masových nepokojov. V Afganistane vraj absolvoval tréning v tábore Training Derunta, ktorý mal byť napojený na al-Káidu.

Podľa ministerstva nám nič nehrozí

"Tak ako v prípade prvých transportov, aj v tomto prípade ide o osoby, ktoré nikdy neboli podozrivé a ani obvinené z trestného činu terorizmu a pre Slovenskú republiku nepredstavujú žiadne bezpečnostné riziko," uviedol v novembri minulého roka pre Topky hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov.

Bývalých väzňov zaradili do trojročného programu, počas ktorého sa majú integrovať do slovenskej spoločnosti. "Ich ľudské práva budú dodržiavané," ubezpečil Lazarov. Ministerstvo vnútra z bezpečnostných a taktických dôvodov neprezradí, kde bude miesto ich pobytu.

Americký prezident Barack Obama dal zatvoriť americkú vojenskú základňu Guantánamo na Kube v roku 2009. "Už vtedy sme sa pripojili k iniciatíve niektorých členských štátov NATO, EÚ a iných krajín a v roku 2010 sme prijali tri osoby, ktoré boli zadržiavané v tejto väznici, a poskytli sme im podmienky na to, aby v Európe mohli začať nový život," pripomenul nám vtedy Lazarov. Išlo o mužov z Egypta, Azerbajdžanu a Tuniska. Na konci minulého roka prijalo Slovensko ďalších troch bývalých väzňov - ujgurských Číňanov.

Viac o téme: SlovenskoVäzenieISAl JazeeraHashim Bin Ali Bin Amor Sliti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu