Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Širokého vystriedal na polícii jeho syn: VIDEO trápneho mlčania a vražedný pohľad Slovákom!

Široký odchádza z polície. Zobraziť galériu (10)
Široký odchádza z polície. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Šéf Váhostavu Juraj Široký vypovedal na polícii! Vypovedať prišiel na Prezídium policajného zboru v Bratislave, kam ho doviezla jeho ochranka na limuzíne. Po dve a pol hodinách odišiel, novinárom neodpovedal. Nasadol do svojej limuzíny a utiekol preč. Polícia vypočúvala aj jeho syn. Ten prišiel s kamennou tvárou medzi novinárov, ale nepovedal ani slovo.

Na polícii dnes od rána vypovedal Juraj Široký, podpredseda predstavenstva spoločnosti Váhostav. Na výsluch sa dostavil v sprievode ochrankárov, s prítomnými novinármi nekomunikoval. Polícia vypočúvala Juraja Širokého v budove Prezídia Policajného zboru na Račianskej ulici v Bratislave.

Široký na polícii

Po dva a pol hodine z výsluchu Široký bez slov odišiel. Novinárom na otázky neodpovedal, nasadol do svojej limuzíny a odfrčal. "Dával absolútnu súčinnosť s policajným zborom. Zodpovedal na otázky, ktoré mu vyšetrovatelia kládli. Bohužiaľ, nič bližšie vám k tomu nič povedať nemôžem, lebo nebudeme mariť policajné vyšetrovanie," povedala jeho hovorkyňa Grendelová tense po výsluchu.

Príchod mladšieho Širokého

Juraj Široký mladší

Juraj Široký podľa nej nemá žiaden problém komunikovať s médiami aj priamo. "Vyjadrí sa vtedy, keď dostane povolenie od svojho obchodného partnera, pretože ak by sa vyjadril skôr, tak by to bolo porušenie obchodného tajomstva," vysvetlila. Meno obchodného partnera však uviesť odmietla.

Juraj Široký ml. a jeho kamenná tvár

Juraj Široký mladší a jeho pohľad čitateľom

Na výsluch prišiel o 09.00 h ráno na aute značky Audi a v sprievode ochranky. Do budovy vojsť bez akejkoľvek osobnej kontroly či kontroly dokladov. Národná kriminálna agentúra vedie v prípade Váhostavu-SK trestné stíhanie vo veci poškodzovania veriteľa.

Širokého vystriedal na polícii
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA, TASR)

Vyšetrovateľ NAKA sa k veci nechce vyjadrovať. "Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry k vykonávaným procesným úkonom v prebiehajúcom konaní bližšie informácie nebude poskytovať," zareagoval pre Topky hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka.

Širokého vystriedal na polícii
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA, TASR)

Vypovedal aj Širokého syn Juraj

Na políciu prišiel vypovedať aj Širokého syn Juraj - v tom istom aute, ako jeho otec. V limuzíne značky Audi prišiel podľa očitých svedkov s vlastnou ochrankou, pred policajným prezídiom ho už čakali ďalší dvaja osobní strážcovia, ktorí ho ďalej sprevádzali. Okolo novinárov prešiel bez slova s kamennou tvárou v čiernych okuliaroch na očiach. Kým sa vytratil z dohľadu prítomných, absolvoval štandardnú policajnú kontrolu a prechod skenerom.

Širokého vystriedal na polícii
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA, TASR)

Policajný prezident avizoval vypočúvanie

O tom, že polícia by mala v súvislosti s Váhostavom vypočuť aj podnikateľa Juraja Širokého, hovoril policajný prezident Tibor Gašpar koncom apríla. "Bude povinnosťou polície vypočúvať osoby a pokiaľ sa pýtate na túto osobu, myslím, že bola v tom období členom predstavenstva. Určite budú asi vypočutí všetci členovia predstavenstva," konštatoval.

Širokého vystriedal na polícii
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA, TASR)

Dňa 22. apríla tohto roka uskutočnila polícia v spoločnosti Váhostav v Bratislave a Žiline raziu, pri ktorej strážcovia zákona zaistili kompletné účtovníctvo Váhostavu za niekoľko uplynulých rokov, ako aj kompletnú dokumentáciu súvisiacu s aktuálnym procesom reštrukturalizácie. Národná kriminálna agentúra vedie v prípade Váhostavu trestné stíhanie vo veci poškodzovania veriteľa.

Širokého vystriedal na polícii
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA, TASR)

Kauza Váhostav

Kauza Váhostav otriasa Slovenskom už dlhé týždne. Stavebnícky gigant, ktorý ovláda Juraj Široký, má finančné problémy a veľké dlhy voči malým živnostníkom. Navyše, za firmou stoja nejasní vlastníci. Transparency International Slovensko odhalilo, že za Váhostavom stoja schránkové firmy.

Veritelia stavebnej spoločnosti Váhostav-SK schválili vo štvrtok 30. apríla upravený reštrukturalizačný plán firmy. Odobriť ho musí ešte súd. Vláda sa ešte pred schôdzou veriteľov dohodla s predstaviteľmi firmy Váhostav-SK, že sa vzdá 49 % svojich akcií v prospech malých veriteľov. Štát súčasne avizoval, že bude odkupovať pohľadávky malých veriteľov vo výške 50 % ich hodnoty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu