Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pozor na obmedzenú dopravu na tejto diaľnici: Budú meniť značky, čaká vás zdržanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRENČÍN – Národná diaľničná spoločnosť (NDS) začne v sobotu 18. apríla na diaľnici D1 v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) s výmenou zvislého vodorovného značenia. Výmena veľkoplošných dopravných značiek si vyžiada uzatvorenie niektorých úsekov diaľnice.

Ako informovala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková, nové veľkoplošné dopravné značky budú v novom grafickom prevedení, použije sa nový typ písma. Zároveň sa zmenia názvy dvoch križovatiek. Výmena značiek si vyžiada aj úplnú uzávierku dopravy.

"Zvislé dopravné značenie sa doplní a vymení na úseku diaľnice D1 medzi križovatkami Horná Streda a Chocholná. Dopravné značenie sa vymení aj na odpočívadle Beckov (obojstranné) a Kostolná (vpravo). V križovatke Lúka a Nové Mesto nad Váhom dôjde k demontáži dvoch portálových konštrukcií," priblížila Žgravčáková.

Ako dodala, niektoré vybrané miesta si pri demontáži starých a montáži nových portálových dopravných značiek budú vyžadovať úplné uzatvorenie premávky, na 10 až 15 minút v príslušnom jazdnom páse. "Tieto práce budú realizované vo vybraných hodinách v sobotu a v nedeľu. Pri ostatných prácach sa doprava obmedzí len čiastočne, doprava sa presmeruje z dvoch do jedného jazdného pruhu. Pôvodný názov križovatky Rakoľuby sa zmení na Nové Mesto nad Váhom, križovatka Chocholná dostane pomenovanie Trenčín-juh. Práce na výmene dopravného značenia potrvajú do 31. mája," uzavrela hovorkyňa NDS. 

Na slovenských cestách pribudne tento bezpečnostný prvok

Na slovenských diaľniciach a rýchlostných cestách pribudne viac ako 1000 kilometrov nových akustických čiar. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) ich doplní na vnútorných i vonkajších stranách vozoviek. Tento bezpečnostný prvok má vodiča upozorniť zvukovým aj vibračným efektom, že opúšťa jazdný pruh. Informovala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

Prvým úsekom, kde pribudnú akustické čiary, bude diaľnica D3 Hričovské Podhradie - Žilina, Strážov. Práce podľa hovorkyne budú prebiehať oddnes do 30. apríla. Doprava nebude obmedzená. Akustické dopravné značenia pribudnú aj na diaľnici D1 Trnava – Horná Streda, Horná Streda – Ilava, Ivachnová – Važec, Prešov – Budimír. Taktiež na diaľnici D2 hraničný priechod Slovenskej a Českej republiky – križovatka Lamač, križovatka Lamač – hraničný priechod Slovenska a Maďarska a na rýchlostnej ceste R1 Trnava – Nitra, R1A privádzač Nitra, Hronský Beňadik – Žarnovica a Žiar nad Hronom – Zvolen.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu