Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragická nehoda v Hrašnom: Je na vine vodič kamiónu?

 V Hrašnom sa zrazil kamión s autobusom, nehoda si vyžiadala jednu obeť Zobraziť galériu (3)
V Hrašnom sa zrazil kamión s autobusom, nehoda si vyžiadala jednu obeť (Zdroj: TASR)

HRAŠNÉ - Dopravnú nehodu kamióna a linkového autobusu s tragickými následkami, ku ktorej došlo v nedeľu v popoludňajších hodinách v obci Hrašné v okrese Myjava, pravdepodobne spôsobil 44-ročný vodič kamiónu.

Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, kamionista z Trenčína s návesom jazdil od Myjavy smerom na Starú Turú, keď pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, prešiel do protismeru, kde v tom čase jazdil 51-ročný vodič autobusu z okresu Trenčín.

V autobuse sa viezlo osem osôb, vrátane vodiča, ktorý na následky zrážky na mieste zahynul a z autobusu ho museli vyprosťovať hasiči. Nehoda si vyžiadala tiež dve ťažko zranené osoby, jednu z nich vrtuľník leteckej záchrannej služby previezol do nitrianskej nemocnice. Okrem toho sa v autobuse zranilo päť ľudí.

"Vodič kamiónu neutrpel žiadne zranenie. Dopravní policajti ho podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Vodičovi autobusu bude odobratá krv pri súdnej pitve," uviedla Antalová.

Na mieste dopravnej nehody bol aj súdny znalec z odboru cestná doprava. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru z Nového Mesta nad Váhom začne v tejto veci trestné stíhanie, a to pre prečin všeobecného ohrozenia," doplnila Antalová.

Cesta v tomto úseku bola neprejazdná kvôli dokumentovaniu tejto tragickej dopravnej nehody a odstraňovaniu jej následkov. "Príčina a miera zavinenia nehody je v štádiu vyšetrovania. Škoda bola predbežne vyčíslená na asi 75.000 eur," uzavrela hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu