Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Slovenské ženy sa v počítačoch vyznajú viac, ako si muži myslia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ženy sa vo svete IT orientujú omnoho lepšie, ako si muži myslia a navyše sú pri výbere aj praktickejšie. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Intel, ktorý sa realizoval v Česku, Maďarsku a Slovensku medzi 1877 respondentmi vo veku 20 až 40 rokov, z toho bolo 1239 žien a 638 mužov.

"Pri výbere nového počítača sa ženy riadia predovšetkým podľa jeho výkonu, nasleduje výdrž batérie, cena, procesor a funkcie. Dizajn, dotykové ovládanie a farba sú až ďalšie v poradí," uviedol Martin Vařbuchta zo spoločnosti Intel. U mužov je poradie na prvých štyroch miestach výkon, procesor, cena a výdrž, ďalej je to rovnaké ako u žien. "V každom prípade priority žien odrážajú ich reálne potreby a nie módne preferencie," dodal Vařbuchta.

Z prieskumov taktiež vyplynulo, že farba počítača nehrá pre takmer 43 % žien rolu, v Česku je to dokonca 54 %. "Vo farebnej palete u žien na Slovensku prekvapivo víťazí konzervatívna čierna pred striebornou a ďalšími výraznejšími farbami v poradí červená, fialová, biela, modrá a zelená. Pre oranžovú, žltú alebo ružovú by sa rozhodla už len približne jedna žena zo sto," konštatuje Vařbuchta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu