Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rodinnú hubačku prerušil útok medveďa: Miro chránil dcérku (12) vlastným telom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MARTIN - Mohutní chlpáči sú čoraz trúfalejší. Naposledy jeden z nich zablúdil do obce Šútovo, kde neďaleko rodinného domu zaútočil na Miroslava s len 12-ročnou dcérkou Lenkou. Duchaprítomný otec dievčatko bránil vlastným telom a prišiel pritom takmer o oko. Po brutálnom útoku obaja skončili v nemocnici.

Rodinka sa v nedeľu ráno vybrala na huby. Boli ani nie dva kilometre od domu, keď sa na nich z lesa vyrútil medveď. Otec Miroslav ani na chvíľku nezaváhal a dievčatko chránil vlastným telom. "Nejakou palicou sa pustil do neho a odrážal ten útok. Vraj ho poškriabal na tvári," povedal pre Tv JOJ starosta Ľubomír Maďari.

Silné údery a uhryznutia tak mohutné zviera smerovalo naňho. "Otec mal rany od dohryzenia v oblasti hrudníka. Obaja boli po ošetrení prevezení do martinskej nemocnice," povedal hovorca záchranárov Boris Chmel. Dievčatku sa našťastie nič vážne nestalo, Miroslav by však mal podstúpiť náročnú operáciu oka.  

Šútovčania sú po útoku medveďa na dieťa v obrovskom šoku. Hovoria, že medveďov je v obci stále viac, sú čoraz smelší a chodia aj do bezprostrednej blízkosti rodinných domov aj záhrad. Podľa starostu ich len na jednom mieste narátali až 24. Podľa poľovníka je však toto "hromadné sťahovanie" za potravou pochopiteľné, pretože ľudia v tomto období v lese zbierajú to, čím za normálnych okolností zaháňajú hlad medvede.

Nejde pritom o prvý útok v tejto lokalite. V neďalekej Trusalovej len pred niekoľkými týždňami napadol medveď aj Mira z Ochodnice, ktorý si do lesa odskočil na toaletu. Chlpáč sa mu zahryzol do brucha aj ramena a zlomil mu ruku. Bezhlavý útok sa mu napokon podarilo odvrátiť a medveďa zahnal. Chirurgovia v nemocnici potom mali čo robiť, aby dohryzeného muža dali do poriadku.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu