Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Smeráčky si vyrazili do Petrohradu vládnym špeciálom: Dámska jazda za 44 tisíc eur?!

Podpredsedníčka parlamentu Jana Laššáková Zobraziť galériu (2)
Podpredsedníčka parlamentu Jana Laššáková

BRATISLAVA - Štyri poslankyne parlamentu sa aktuálne zúčastnili na služobnej ceste do ruského Petrohradu. Zaujímavé je, že podľa zverejnených informácií na cestu použili vládny špeciál. Po oficiálnom programe poslankýň pritom nebolo ani stopy.

O pracovnej ceste poslankýň informuje webstránka Národnej rady. Podľa nej do Petrohradu vycestovala podpredsedníčka parlamentu Jana Laššáková (Smer) a s ňou trojica kolegýň - Darina Gabániová, Anna Vitteková  a Ľubica Rošková, všetko poslankyne vládneho Smeru. Na ceste sa podľa pôvodného plánu mala zúčastniť aj Monika Gibalová z KDH. Tá však nakoniec zostala na Slovensku.

Televízia Markíza informovala, že o oficiálnom programe návštevy nevedeli nič ani na našom konzuláte v Petrohrade. V Televíznych novinách Laššáková pripustila, že poslankyne si urobili "babskú jazdu". Zaujímavé pritom je, že pracovná návšteva sa konala cez víkend.

Janu Laššákovú sme sa snažili osloviť, no jej telefón bol v pondelok poobede nedostupný.

Smeráčky si vyrazili do
Zobraziť galériu (2)

Koľko nás to stojí?

Ministerstvo vnútra do našej uzávierky neodpovedalo na otázky, koľko stála cesta poslankýň do Petrohradu. Ak však vychádzame z verejne dostupných informácií, cena letovej hodiny dopravného lietadla Tu-154M sa pohybuje okolo 8.000 eur. Let z Viedne do Petrohradu trvá zhruba 2 hodiny a 45 minút. Spiatočná cesta by tak vyšla 44.000 eur, bez pristávacích a iných poplatkov. Ak cenu rozdelíme medzi štyri cestujúce, každej z nich sme zaplatili najmenej 11-tisíc eur.

Pre porovnanie, letenky na trase Viedeň - Petrohrad sme v ekonomickej triede našli za ceny od 177 do 185 eur, ak by sme si ich rezervovali mesiac vopred. V biznis triede by sme zaplatiili čosi vyše tisícky eur.

Laššáková pritom Markíze tvrdila, že cesta do Petrohradu bola dohodnutá už pol roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu