Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Smrteľná nehoda vo Vranove: Autobus zrazil troch chodcov!

Autobus zrazil troch chodcov Zobraziť galériu (4)
Autobus zrazil troch chodcov (Zdroj: polícia)

VRANOV NAD TOPĽOU - Troch ľudí s vážnymi zraneniami odviezli dnes ráno sanitkami zdravotní záchranári do vranovskej nemocnice. Na ulici M. R. Štefánika vo Vranove nad Topľou do nich narazil linkový autobus SAD. Jeden z pacientov po prevoze do nemocnice zomrel.

Z prečinu usmrtenia obvinili 62-ročného vodiča autobusu

Z prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví obvinil policajný vyšetrovateľ 62-ročného muža. Autobus, ktorý viedol dnes ráno v meste Vranov nad Topľou, narazil na ulici M. R. Štefánika do troch starších ľudí. Jeden z nich neskôr zomrel na následky ťažkých zranení vo vranovskej nemocnici.

Ako informovali z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, k spomínanej dopravnej nehode došlo dnes krátko po 6.30 h.

Účastníkmi dopravnej nehody sa stali 84-ročný muž z Nižného Hrušova a 83-ročný muž so 75-ročnou manželkou z Nižného Hrabovca. "Mužov sme prijali na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM), žena je hospitalizovaná na chirurgickom oddelení," informoval riaditeľ Vranovskej nemocnice Eugen Lešo.

Podľa jedného zo svedkov, ktorí sa dostavili na miesto činu krátko po tragédii, išla trojica mimo priechodu pre chodcov.

Autobus zrazil troch chodcov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Ako dodal, 84-ročný muž následne po prevoze na OAIM ťažkým zraneniam podľahol. "Ďalší pacient, ktorý tam zostáva hospitalizovaný, má ťažké zranenie hrudníka, žena na chirurgickom oddelení má poranenú hlavu a hrudník. Pacienti sú zatiaľ stabilizovaní, ale ťažko sa momentálne vzhľadom na ich vek vyjadrovať k nejakým prognózam," konštatoval Lešo s tým, že ich stav je naďalej vážny.

Autobus zrazil troch chodcov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Starší ľudia sa dostali na ulici M. R. Štefánika do stretu s autobusom, pravdepodobne keď išli k lekárovi. V blízkosti miesta nehody sa totiž nachádza kardiologická ambulancia. Na spomínanom úseku cesty dnes prevláda hmlisté počasie.

Autobus zrazil troch chodcov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu