Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Dramatická zrážka osobných vlakov v Bratislave: 21 zranených, premávka čiastočne obnovená!

Zrážka vlakov Zobraziť galériu (15)
Zrážka vlakov (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Chaos v Bratislave! Pri železničnej stanici Vinohrady dnes krátko po tretej hodine poobede došlo k zrážke dvoch osobných vlakov idúcich za sebou. Na mieste zasahuje polícia, hasiči aj záchranári. Dvaja ľudia vrátane rušňovodiča sa zranili ťažko, niektorí stredne a desať osôb utrpelo ľahké zranenia. Premávka bola prerušená a na staniciach tak uviazli stovky cestujúcich!

21:15 Jednu koľaj sprejazdnia približne o 20:30, informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavlíková. Dodala, po uvoľnenej koľaji budú môcť prechádzať vlaky smerom na Žilinu.

20:43 Premávka vlakov na uzle, kde došlo dnes k zrážke vlakov, pravdepodobne nebude obnovená skôr ako o polnoci, uviedol minister dopravy Ján Počiatek, ktorý bol osobne kontrolovať situáciu na mieste nešťastia.
"Momentálne Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) zabezpečuje premiestnenie čakajúcich pasažierov na stanicu Nové Mesto, odkiaľ sú vypravované alternatívne vlaky. Osobné vlaky sú presmerovávané cez Vajnory alebo cez Raču ďalej."

19:05 Zakliesneného rušňovodiča po vyše troch hodinách vyslobodili z kabíny vozňa a momentálne sa už nachádza v nemocnici. "Stále boli pri ňom lekári, hasiči s ním neustále komunikovali," povedal Kaliňák.

18:35 Informačné tabule oznamujú až 80-minútové meškanie. V skutočnosti však zrejme bude trvať ešte dlhšie.

Meškanie po zrážke dvoch
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: SITA)

18:32 Na železničných staniciach sa hromadia desiatky ľudí, ktorí kvôli nehode nemôžu vycestovať z Bratislavy.

Meškanie po zrážke dvoch
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: SITA)

18:30 Zatiaľ sú odklonené len medzinárodné rýchliky z Maďarska do Českej republiky, ktoré idú cez stanicu Bratislava - Nové mesto, vnútroštátne rýchliky stoja. Osobné vlaky v smere do Trnavy pôjdu zo stanice Rača, osobné vlaky v smere do Nových Zámkov zo stanice Vajnory.

18:26 Na miesto nešťastia dorazil aj minister vnútra Robert Kaliňák a policajný viceprezident Ľubomír Ábel.

18:18 Zranených stále pribúda. Podľa hovorcu hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Borisa Chmela je ich už 21, z toho jedna osoba utrpela ťažké, traja stredné ťažké a sedemnásť ľahké zranenia

18:10 Záchranári ešte stále vozia zranených do nemocníc (Kramáre, Ružinov, Staré Mesto, Petržalka).

17:50 V dôsledku zrážky budú rýchliky meškať sto a viac minút, osobné vlaky nahradí autobusová doprava. hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Šarluška. "Rýchliky budú vedené odklonom cez stanicu Bratislava - Nové Mesto a pre osobné vlaky sme nasadili náhradnú autobusovú dopravu na trase Bratislava - Hlavná stanica, Rača, Vajnory," uviedol hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Šarluska.

Dramatická zrážka osobných vlakov
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky.sk)

16:00 Obyvateľov mestskej časti Rača dnes krátko po tretej vystrašil obrovský hluk, v čase najvyššej špičky došlo pri študentskom internáte Mladá Garda k zrážke dvoch osobných vlakov. Nešťastie sa stalo o 15:24, rušňovodič neubrzdil a vrazil do pred ním idúceho vlaku, pričom sa vykoľajil. "Prijali sme oznámenie o zrážke dvoch osobných vlakov v kilometri 2,9 na trati medzi železničnou zastávkou Bratislava -Vinohrady a hlavnou železničnou stanicou Bratislava Hlavná stanica," potvrdila nám policajná hovorkyňa Petra Hrašková.

Zrážka osobných vlakov v
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: SITA)

Podľa prvotných informácií od polície bola ťažko zranená jedna osoba a desať osôb bolo zranených ľahko. Rušňovodič jedného z vlakov zostal zakliesnený v kabíne vozňa. Železnice museli vypnúť trakčné vedenie kvôli zásahu hasičov.

Zrážka osobných vlakov v
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: SITA)

Premávka bola prerušená v oboch smeroch, na železničných staniciach tak uviazli stovky ľudí, ktorí v piatok cestujú na víkend mimo Bratislavy. „Budeme sa snažiť spojazdniť aspoň jednu koľaj, aby nenastal chaos,“ povedala nám hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková. V Bratislave vypukol po havárii dopravný chaos. Vodiči na Račianskej a Šancovej ulici stoja v dlhých kolónach, polícia sa snaží usmerniť premávku, aby mohli do nemocníc prechádzať sanitky.

Stali ste sa svedkom zrážky? Ak máte fotografie alebo videá z miesta, pošlite nám ich na tipy@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu