Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kotleba chce spolupracovať s políciou: Veľké "upratovanie" pod Krásnou Hôrkou

Miestni si pri poslednej návšteve od Kotlebu držali odstup
Miestni si pri poslednej návšteve od Kotlebu držali odstup (Zdroj: Facebook)

ROŽŇAVA - Kotleba opäť prekvapuje! V jeho neustálom boji proti neprispôsobivým občanom, ktorých prezýva „parazitmi“, si najnovšie na pomoc zavolal aj políciu. Na pozemkoch pod Krásnou Hôrkou, ktoré odkúpil po ničivom požiari historického hradu, je podľa neho hŕba odpadu a nelegálne postavené chatrče. Rozhodol sa preto ruka v ruke s políciou čierne stavby raz a navždy zrovnať so zemou!

V sobotu 29. septembra chystajú „kotlebovci“ v Krásnohorskom Podhradí veľké upratovanie, na ktoré pozvali aj policajtov. „Žiadam, aby pri upratovaní pozemku boli prítomní aj príslušníci PZ a to v počte umožňujúcom zvládnuť prípadné narušenie verejného poriadku alebo ohrozenie životov alebo zdravia ľudí,“ píše Marián Kotleba v žiadosti, ktorú v stredu zaslal na Prezídium PZ.

Keď bol Kotleba naposledy zistiť stav na svojom pozemku, ktorý odkúpil po tom, ako vinou uličníkov z osady vyhorel historický hrad Krásna Hôrka, ohrozovali ho vraj „agresívni squatteri“. Tŕňom v oku je však pre Kotlebu hlavne hŕba komunálneho odpadu a čierne stavby, ktoré si tam nevítaní návštevníci postavili. Líder Ľudovej strany Naše Slovensko sa ich preto chystá zrovnať so zemou a svoje priestory vyčistiť.

Políciu žiada o pomoc z obavy o život svoj, ale aj svojich spojencov, ktorí mu budú pri veľkom jesennom upratovaní asistovať. Kotleba je však pripravený aj na možnosť, že jeho žiadosť bude zavrhnutá a muži zákona sa k nim nepripoja. Ako ďalej píše, pokiaľ mu pri upratovaní nebude pomáhať aj polícia, bude sa musieť brániť útokom. V tom prípade nie je vylúčené, že pod Krásnohorským Podhradím bude koncom septembra poriadne rušno.

Rozruch v podhradí vyvolá Kotleba za každým, keď do rómskej osady, vstúpi. Naposledy ho pri návšteve sprevádzal aj pôvodný majiteľ pozemku Štefan Szaniszlo a jeho manželka Silvia. Podľa jeho slov sa vtedy okolo nich zhromaždilo niekoľko nespokojných „squatterov“, ktorí s „čistením“ pochopiteľne nesúhlasili a údajne boli aj agresívni. Kotleba sa preto chce pri ďalšej návšteve poistiť políciou. Ostáva len dúfať, že jesenné upratovanie prebehne bez konfliktov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu