Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mesiac po štátnom kšefte: Ščurka je v modrej partii, tvrdí Dzurinda

Opäť spolu Zobraziť galériu (3)
Opäť spolu

BRATISLAVA – Strane SDKÚ sa podaril poriadny kúsok. Na svojej stránke včera zverejnil rozhovor s Mikulášom Dzurindom po behu Devín – Bratislava. Video je však zaujímavé o to viac, že vedľa predsedu strany stojí Ondrej Ščurka. Jeho meno vytiahol dnes na tlačovej besede šéf Smeru Robert Fico.

Ščurkova firma Nitra Invest totiž podľa Fica získala priamym zadaním zákazku v rezorte Ivana Mikloša. Vydychčaný Dzurinda na videu hovorí o tom, ako jeho modrý tím odštartoval bežeckú sezónu. Muž v čiernom oblečení napravo od Dzurindu s číslom 3488 je však podľa výsledkovej listiny práve Ščurka.

Práve jeho firma mala získať zákazku za 6,6 milióna eur na prenájom priestorov daňovému riaditeľstvu len pred mesiacom. „Tak som rád, že som s partiou modrou opäť po roku odštartoval bežeckú sezónu na Devín – Bratislava. Temer každý rok som tu. Som zvedavý ako sme dopadli, lebo sme mali silnú modrú šťafetu. Myslím, že to bol pekný jarný bežecký deň,“ vyhlásil Dzurinda vo videu. Fico si myslí, že Mikloš o celom obchode musel vedieť a preto žiada jeho odvolanie.

Už 64. ročník národného behu Devín-Bratislava dosiahol rekord v počte bežiacich vytrvalcov, ktorých bolo dokopy 5176. Dlhoročný účastník maratónu Mikuláš Dzurinda skončil s časom 55:37, Ondrej Ščurka dobehol o necelé dve minúty neskôr (57:23). Nováčikom medzi politikmi – bežcami bol tento rok aj Ján Počiatek zo Smeru (56:39).


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu