Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Poslanec Martin Kuruc tvrdí, že bude zvládať sedem funkcií

Poslanec SDKÚ Kuruc si vďaka svojim funkciám mesačne polepší o 100 000 korún.
Poslanec SDKÚ Kuruc si vďaka svojim funkciám mesačne polepší o 100 000 korún.

BRATISLAVA - Novozvolený poslanec parlamentu Martin Kuruc (SDKÚ) si nabral na plecia neuveriteľné množstvo funkcií. Okrem toho, že zastáva post bratislavského podžupana, je poslancom krajského, miestneho i mestského zastupiteľstva, a ešte aj v NR SR sedí vo dvoch výboroch. V kuloároch sa o ňom hovorí, ako o tieni exposlanca a sivej eminencie SDKÚ Romana Vavríka.

Kuruc podľa našich informácií nikdy nebol veľkým „straníkom“. Pre SDKÚ sa vraj stal zaujímavým, až keď sa oženil s dcérou exšéfa slovenských vyšetrovateľov Jaroslava Ivora. U modrých má dlhodobo najbližšie k bratislavskému krajskému šéfovi a exposlancovi Romanovi Vavríkovi. Povráva sa, že samotný Vavrík dostal od vedenia strany červenú na funkcie, a tak si našiel plnohodnotného náhradníka. Do parlamentu sa Kuruc dostal ako nominant Bratislavského kraja.

Na otázku Nového Času, či si toho na seba nenabral až príliš veľa, reagoval: „Všetko je na dobrom manažovaní. V komunálnej politike sa pohybujem už 12 rokov. To, že som poslancom NR SR a podžupanom, považujem za vyvrcholenie tejto kariéry.“ Na jeho vorkoholizmus však podľa jeho slov dopláca najmä rodina - manželka Zuzana na materskej a 2-ročná dcérka. Bežne vraj pracuje denne až 16 hodín. Nový Čas si posvieti na to, či všetky funkcie bude Kuruc naozaj aj plnohodnotne stíhať.

1. FUNKCIA - Poslanec NR SR

2. FUNKCIA - podžupan

3. FUNKCIA - krajský poslanec

4. FUNKCIA - miestny poslanec

5. FUNKCIA - mestský poslanec

6. FUNKCIA - člen parlamentného výboru pre ľudské práva

7. FUNKCIA - člen osobitného kontrolného výboru pre činnosť NBÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu