Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Šokujúci nález v českej rieke: Z vody vylovili ľudskú hlavu! Obeťou má byť Slovák

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: X/Policie ČR)

PLZEŇ - Českí policajti vylovili v piatok popoludní v rieke Radbuza v centre Plzne ľudskú hlavu. Objavili ju v úseku pod jazerom medzi Denisovým a Anglickým nábrežím pri náplave. Polícia prípad vyšetruje. Informácie zverejnil server Krimi-Plzeň. Krajská policajná hovorkyňa Eva Červenková povedala, že sa našli ľudské pozostatky.

"Od včerajšieho (piatkového) popoludnia sa zaoberáme nálezom ľudských pozostatkov, ktoré boli objavené neďaleko Denisovho nábrežia v rieke Radbuza. Šetríme všetky okolnosti tejto udalosti a celým prípadom sa zaoberajú plzenskí kriminalisti," povedala Červenková.

Podľa serveru bola hlava v značnom štádiu rozkladu a vo vode bola zjavne dlhší čas. Mohla údajne patriť dvadsaťtriročnému mužovi, ktorý sa pohyboval medzi plzenskými bezdomovcami a ktorého bezhlavé a zohavené telo sa našlo v rieke Berounce vlani 12. januára, uviedol Krimi-Plzeň. Polícia tieto špekulácie zatiaľ odmietla s tým, že je potrebné vypracovať odborné expertízy.

archívne video 

V jednom z bratislavských bytov našli telo ženy bez známok života (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Z vraždy obvinili bezdomovca, obeťou má byť Slovák

Z vraždy bezdomovca plzenskí kriminalisti tento rok na začiatku marca obvinili 42-ročného muža. Súd ho poslal do väzby. Vraždu dvadsaťtriročného cudzinca vyšetroval špeciálne ustanovený tím kriminalistov od 12. januára 2023. Náhodný okoloidúci vtedy uvidel v Berounke v okrajovej mestskej oblasti Plzne neďaleko kostolíka svätého Juraja vo štvrti Doubravka mužské telo bez hlavy. Podľa neoficiálnych informácií, ktoré polícia nepotvrdila, mala mŕtvola tiež urezané genitálie a na tele boli ďalšie rezné rany.

Polícia spočiatku nepoznala totožnosť obete, neskôr na základe testov DNA potvrdila, že zavraždeným mužom je Slovák, ktorý sa v Plzni zdržiaval v komunite bezdomovcov. V nej tiež vyšetrovatelia hľadali prípadných svedkov.

Zavraždeného muža v komunite plzenských bezdomovcov podľa portálu iDnes.cz všetci poznali a všetci ho považovali za plachého človeka. Neverili, že by mohlo ísť o vraždu z pomsty. „Stačilo sa naňho blbo pozrieť a už sa krčil. Ten bol neškodný, nikomu by nič neurobil,“ zhodujú sa bezdomovci.

Viac o téme: Polícia PlzeňĽudské pozostatky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu