Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Prieskum odhalil PÄŤ sexuálnych praktík, ktoré chcú ženy vidieť v porne: Rebríček vás poriadne prekvapí!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

USA – Bloom, erotická audio platforma, skúmala sexuálne fantázie, ktoré by tristo dospelých používateľov chcelo vidieť v porne. Prieskum tak vrhol nové svetlo na preferencie ženského porna – a možno vás niektoré výsledky prekvapia.

Prieskum zistil, že toto je päť najpopulárnejších tém v porne medzi ženami: 77 percent si želá viac trojok, 54 percent ženský orálny sex, 52 percent romantický sex, 52 percent drsný sex a 50 percent má rado tematiku dominancie. Aj keď to môže znieť prekvapujúcu, sexuálne expertky pre portál HuffPost ponúkli niekoľko zaujímavých pohľadov na to, prečo sú tieto témy také populárne. Naše sexuálne fantázie nám umožňujú bojovať s pocitmi nedostatočnosti alebo pochybností o sebe, povedala klinická psychologička z Los Angeles Nazanin Moaliová. Plnia teda kľúčovú funkciu, najmä pre ženy, ktoré mohli byť podmienené pocitom hanby za svoju sexualitu.

Prieskum odhalil PÄŤ sexuálnych
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

„Napríklad v scenári zahŕňajúcom trojku si človek môže predstaviť, že je nielen žiaduci, ale aj schopný uspokojiť viacerých partnerov,“ povedala Moaliová. „Slúži ako protiváha k pochybnostiam o sebe, ktoré si vynucujú spoločenské očakávania,“ dodala. Terapeutka a sexuologička Nicoletta Heideggerová, hostiteľka podcastu „Sluts and Scholars“, pre portál povedala, že ju neprekvapilo nič, čo sa dostalo do prvej päťky, pretože uvedené zistenia sú v súlade s podobnými prieskumami a výskumami na túto tému. Poukázala tiež na to, že ľudia, ktorí už používajú erotickú audio platformu, nie sú nevyhnutne reprezentatívnou vzorkou všeobecnej populácie.

Moaliová povedala, že verí, že existuje zaujímavá súvislosť medzi záľubou žien v romantickej intimite a ich záujmom o orálne potešenie. „Zobrazenie žien, ktoré dostávajú orálny sex, bolo svedkom prudkého nárastu kvôli rôznym romantickým príbehom, ako napríklad seriál ‚Bridgerton‘, ktoré ho možno vykresľujú ako konečné gesto lásky a prijatia,“ vysvetlila. „Pre mnohé ženy to presahuje obyčajnú telesnosť a podčiarkuje dôležitosť pocitu, že si ich muži vážia,“ uviedla ďalej. Rovnako nie je prekvapujúce, že viac ako polovica žien prejavila záujem o obsahy s drsnejším sexom a dominanciou. Podľa Heideggerovej existuje veľa dôvodov, prečo sú tieto druhy fantázie medzi ženami také populárne. Po prvé, mnohé ženy majú v každodennom živote doma a v práci na starosti toľko vecí, že myšlienka nechať niekoho iného, aby to urobil za ne, je pre ženy príťažlivá.

Prieskum odhalil PÄŤ sexuálnych
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Pre iné ženy je to šanca získať späť svoje sexuálne túžby po negatívnych alebo nechcených sexuálnych skúsenostiach. „Ak ste žena, je pravdepodobné, že ste zažili nejaký druh nekonsenzuálneho stretnutia – nechcené okukovanie, nechcené komentáre, nechcené dotyky,“ povedala Heideggerová. „Fantázia je pre miestom, kde môžeme znovu rozprávať a prevziať zodpovednosť za svoje túžby a príbehy. Vytvoriť nový príbeh a nápravnú skúsenosť v našej mysli za minulé bolestivé skúsenosti,“ priblížila. Jedna vec, ktorá však Heideggerovú prekvapila, bolo to, čo na zozname nebolo. „Prekvapuje ma, že tu nebolo vyššie percento tém v súvislosti s gejmi a lesbami, pretože tie sú u žien zvyčajne veľmi sledované,“ dodala.

Viac o téme: RebríčekPornoSexuálne fantázie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu