Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Rusko vymiera: Bývalý dôstojník hovorí o „časovanej bombe“ a varuje šéfa Kremľa Putina

Bývalý vojenský dôstojník Tim Collins
Bývalý vojenský dôstojník Tim Collins (Zdroj: YouTube/screenshot)

MOSKVA - Je to varovanie, ktoré by mal VladimIr Putin brať vážne. Podľa bývalého plukovníka Tima Collinsa Rusko „vymiera“. Šéfa Kremľa varuje pred vážnym sociálnym problémom, ktorý ohrozuje existenciu Ruska. Brit dokonca v tejto súvislosti hovorí o „časovanej bombe“.

  • Rusko bojuje s alarmujúco nízkou pôrodnosťou
  • Bývalý vojenský predstaviteľ predpovedá budúcnosť Ruska pochmúrne
  • Vladimir Putin čelí veľkej demografickej kríze
  • Do roku 2046 by počet obyvateľov mohol klesnúť na 130 miliónov ľudí

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 796 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Expert s pochmúrnou prognózou pre Rusko

Je to desivá predpoveď, ktorú bývalý britský plukovník Tim Collins vyslovil pre budúcnosť Ruska. Podľa Collinsa je impérium Vladimira Putina na pokraji veľkej demografickej katastrofy, keďže Rusko roky bojuje s šokujúco nízkou pôrodnosťou. Ale klesajúca pôrodnosť v kombinácii s klesajúcou imigráciou môže vážne ohroziť existenciu Ruska. "Rusko vymiera!" povedal Collins.

V podcaste „UK Defense Review“ vysoký britský vojenský vodca vyjadril znepokojenie a predpovedal: „Jeho populácia bude o päť rokov moslimská – asi tretina populácie alebo možno ešte viac. Pôrodnosť klesá.“ Collins v tejto súvislosti hovorí o „časovanej bombe“.

Ako sa vyvíjala pôrodnosť v Rusku? Podľa aktuálnych štatistík žije v súčasnosti v Rusku okolo 144 miliónov ľudí. Ale napriek tomu, že je jej populácia taká veľká, krajina má jednu z najnižších pôrodností na svete. Podľa údajov z roku 2022 porodili ruské ženy v priemere 1,42 dieťaťa, čo je výrazne pod cieľom 2,1 dieťaťa potrebného na udržanie populácie.

Ruský štatistický úrad vydal šokujúcu prognózu pre budúcnosť Ruska

Podľa aktuálnych údajov z oficiálnej ruskej štatistickej agentúry Rosstat by ruská populácia mohla do roku 2046 klesnúť na 130 miliónov ľudí, ak sa pôrodnosť opäť nezvýši.

Nie je to však len nízka pôrodnosť, ktorá spôsobuje pokles počtu obyvateľov v Rusku. Odkedy Vladimir Putin vo februári 2022 nariadil inváziu na Ukrajinu, mnoho Rusov prišlo o život na frontoch. Ruské ministerstvo obrany sa zatiaľ vyhýba poskytovaniu presných informácií, no podľa ukrajinských štatistík údajne doteraz vo vojne na Ukrajine zahynulo okolo 462 000 Putinových vojakov. Tieto informácie však nemožno nezávisle overiť.

Viac o téme: PôrodnosťRuskoTim Collins
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu