Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Špeciálny Spartan Race prišiel na Slovensko. Preteky Honor mal česť sprevádzať Jeep

 PR článok Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Jeep)

Posledný aprílový víkend sa na Záhorí niesol v duchu dobrodružstva a vytrvalosti. Súťaž Spartan Honor Race mala vo vojenskom areáli Ozbrojených síl SR časť trate s názvom Military zone. S armádou je od roku 1940 úzko spojená aj značka Jeep, ktorej korene siahajú práve do vojenských operácií v polovici 20. storočia.

Každý rok sa v Európe koná jeden špeciálny pretek s prívlastkom HONOR a tento rok sme mali tú česť, že sa uskutočnil na Slovensku. Približne 8-tisíc účastníkov z celého sveta sa muselo vyrovnať s prekážkami v štýle vojenského cvičenia. Zahŕňali lezenie, plazenie a nosenie. Pretekári mali možnosť čeliť nástrahám piesočných dún, často prezývaných ako „Slovenská Sahara“, a zároveň si užívať krásu borovicových lesov. Tento unikátny terén poskytoval ideálne podmienky pre testovanie fyzickej vytrvalosti a mentálnej odolnosti účastníkov.

Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Jeep)

Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Jeep)

Medzinárodne populárne prekonávanie vlastných síl sprevádzala ešte jedna výzva – Jeep Challenge. Zdolanie fyzicky náročnej úlohy mohlo jednému odvážlivcovi priniesť Jeep na týždeň zadarmo. Súťažiacich prišiel podporiť aj ambasádor značky Boris Valábik. Po návrate zo svojho pôsobenia v NHL si doviezol aj suvenír v podobe vozidla Jeep Wrangler. Dnes jazdí na elektrifikovanom Wrangleri 4xe.

Zdolávanie prekážok v DNA

Spolupráca medzi Spartan Race a Jeep nie je náhodná. Už v minulý rok sa ukázala ako úspešná, a preto pokračuje aj v ročníkoch 2024 a 2025.  Spartan Race je podujatím, ktoré testuje hranice odvahy a vytrvalosti účastníkov. S podujatiami vo viac ako 45 krajinách sveta Spartan Race motivoval milióny jednotlivcov, aby vystúpili zo svojej komfortnej zóny.

Tejto istej výzve čelili aj vozidlá Jeep. Zdolávanie prekážok a rôznych terénov je spolu so slobodou a dobrodružstvom zapísané hlboko v DNA značky Jeep. Vozidlá Jeep Wrangler, Jeep Gladiator a aj Jeep Compass 4xe sa v náročnom teréne pohybovali úplne bez námahy. Každý záujemca si mohol vyskúšať možnosti offroadových vozidiel za prítomnosti offroadových inštruktorov.

Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Jeep)

Jeep je v armáde doma

Zrodenie značky Jeep siaha až do obdobia druhej svetovej vojny, keď americká armáda hľadala univerzálne a spoľahlivé vozidlo na nasadenie vo vojenských operáciách. V roku 1940 vznikol prvý prototyp, ktorý viedol k vývoju legendy Willys MB.

Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Jeep)

Tento ikonický Jeep bol symbolom odvahy a spoľahlivosti v boji. Neskôr, po skončení vojny, sa stal aj obľúbeným vozidlom medzi civilistami. Na Spartan Honor Race pripomínalo históriu Jeepu vozidlo Willys z roku 1944, ktoré si návštevníci mohli pozrieť naživo.

Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Jeep)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu