Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

SuperZverinec s Jankou Hospodárovou: Staňte sa najlepším barberom vášho psíka! Stačí dodržiavať tieto rady

Jana Hospodárová a Robo Schemmer
Jana Hospodárová a Robo Schemmer (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Hladká, strapatá, kučeravá, matná alebo aj lesklá. Nie je srsť ako srsť. Čo urobiť, aby váš pes vynikal tou najkrajšou srsťou, je témou ďalšej časti relácie SuperZverinec.

Ak si zaobstaráme psíka, musíme rátať aj s tým, že okrem iného sa treba venovať aj starostlivosti o srsť. Je to dôležité aj preto, aby sme chlpy nemali v celom byte. Privykať psov a mačky na vyčesávanie by sme mali už odmalička a snažiť sa pritom o to, aby si to spájali s príjemným zážitkom. 

Typ srsti psíka zásadne podmieňuje rozsah starostlivosti o ňu. Môžeme ju deliť podľa dĺžky na krátku, strednú, dlhú, alebo aj podľa samotného chlpu na srsť s podsadou, hladkú, drôtosrstú, hodvábnu, kučeravú, bezsrstú a zvláštny druh srsti tzv. "dredy". Všetky si vyžadujú rôzne spôsoby úpravy. Kefy, šampóny, balzamy, aj vy ste v tom stratení? Robo Schemmer so Super zoo odpovie na otázky Janky Hospodárovej, ako si správne vybrať z množstva prostriedkov určených na vyčesávanie, masírovanie či kúpanie psa.

SuperZverinec s Jankou Hospodárovou: Staňte sa najlepším barberom vášho psíka! Stačí dodržiavať tieto rady (Zdroj: NL/TH)

Srsť a koža má za úlohu chrániť telo aj vnútorné orgány pred vonkajším prostredím. Je teda dôležitou súčasťou imunitného systému a tvorí prvotnú bariéru voči vonkajšiemu prostrediu. Ak je imunita kože narušená, môžu sa vyskytnúť infekcie a dokonca aj vážne ochorenia. Základom je kvalitná a bohatá strava najmä na omega-3 mastné kyseliny, bielkoviny, minerály a vitamíny. Všetky tieto látky by mali byť vyvážene v strave, ale môžeme ich pridávať aj ako doplnky stravy.

Galéria: Superzverinec s Jankou Hospodárovou

Sledujte nás aj na Facebooku, kde prebieha súťaž o poukážku na nákup čohokoľvek v Super zoo pre vašich domácich miláčikov.

Viac o téme: Janka HospodárováZvieratáSuperZverinecSrsť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu