Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Mesto Svidník pátra po vandaloch, ktorí poškodili drevenú loď na ihrisku

Loď Nina z vnútra
Loď Nina z vnútra (Zdroj: Facebook/Svidník-oficiálna stránka mesta)

SVIDNÍK - Mesto Svidník pátra po vandaloch, ktorí poškodili drevenú loď Nina na Ihrisku Rodinka. Ihrisko dali do prevádzky vlani v septembri. Ako informuje radnica na sociálnej sieti, počas uplynulého víkendu prijali oznámenie o znehodnotení spomeniutej lode.

"V súčasnosti prechádzajú pracovníci kamerového systému mestskej polície kamerové záznamy a hľadajú páchateľa. V zmysle zákona bude páchateľ riešený po vyčíslení škody v prislúchajúcom konaní. Záleží nám na čistote a poriadku, preto ponúkame možnosť páchateľom škodu svojpomocne napraviť. Ak sa sami podujmú na vyčistenie priestoru lode, ich konanie bude zohľadnené. Odporúčame tento postup," uvádza radnica na sociálnej sieti.

archívne video

Mladíci sa hazardnou jazdou a vandalizmom chválili na internete (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky )

Zároveň uviedla, že poškodzovanie cudzej veci má trestnoprávnu aj občianskoprávnu rovinu. "Jednak je páchateľ trestne zodpovedný za spáchanie trestného činu a môže mu byť zo strany štátu udelený trest. Zároveň, samotné udelenie trestu nezbavuje páchateľa povinnosti nahradiť spôsobenú škodu, čo predstavuje občianskoprávnu rovinu," dodalo mesto.

Viac o téme: VandaliDrevená loďSvidníkIhrosko Rodinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu