Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Rodičia 12 rokov zanedbávali paralyzovanú dcéru: Nechali ju zhniť na gauči! Po jej tele pobehovali... Ohavné!

(Zdroj: Profimedia)

LOUISIANA – Prípad Lacey Fletcherovej šokoval celý svet svojím trýznivým príbehom o zanedbávaní a zneužívaní. 3. januára 2022 záchranné služby zareagovali na tiesňové volanie rodičov, ktorí našli svoju dcéru mŕtvu na gauči. To, čo objavili, bola scéna nepredstaviteľnej hrôzy, ktorá vyvolala širokú pozornosť médií.

V článku sú použité explicitné zábery, ktoré nie sú vhodné pre maloletých čitateľov a čitateľov s citlivou povahou

Život Lacey Fletcherovej bol už od útleho veku poznačený nepriazňou osudu. Diagnostikovali jej poruchu autistického spektra a počas stredoškolských rokov čelila neúnavnému šikanovaniu, čo prinútilo jej rodičov, Sheilu a Claya Fletcherových, aby ju vzdelávali doma. Jej kognitívne zdravie sa však začalo postupne zhoršovať. Keď mala 24 rokov, kvôli paralýze nebola schopná opustiť rodinný gauč. Sheila a Clay Fletcherovi však lekársku pomoc nevyhľadali a namiesto nechali toho nechali dcéru ležať na gauči, informuje portál Medium. Nasledovalo dlhé obdobie zanedbávania a utrpenia, ktoré sa vymyká chápaniu.

Jej telo bolo pokryté odpadom a škodcami

Podmienky, v ktorých bola Lacey nútená existovať, boli viac než otrasné. Lacey celé roky ležala na gauči, obklopená vlastným odpadom a zamorená škodcami. Jej fyzické a duševné sa zdravie rapídne zhoršilo. Jej telo, kedysi plné života, chátralo pod ťarchou zanedbania, pričom jej svaly atrofovali a jej organizmus sa stal náchylným na infekcie. Až 3. januára 2022, po 12 rokoch nepredstaviteľnej hrôzy, sa ukázalo, čo sa za múrmi rodinného domu skutočne odohrávalo.

Rodičia sa vyhli doživotného trestu

Sheila Fletcherová zavolala na tiesňovú linku a nahlásila smrť vtedy 36-ročnej dcéry. Pohotovostné služby dorazili do domu, kde našli Laceyino vychudnuté telo, ktoré sa doslova roztavilo do koženého gauča, píše portál WBRZ 2. Na kuse nábytku po sebe zanechali výraznú priehlbinu. Ide o jasný dôkaz nepredstaviteľného utrpenia, ktoré musela Lacey dlhé roky znášať.

Po Laceyinej smrti boli Sheila a Clay Fletcherovci obvinení z vraždy druhého stupňa, pričom za svoje ohavné činy čelili plnej váhe zákona. Po dohode o vine a treste sa však obvinenia zredukovali na zabitie, čo ich ušetrilo od potenciálneho doživotného trestu, informuje portál The Advocate. 20. marca 2024 boli odsúdení na 20 rokov väzenia, čo je trest, o ktorom mnohí veria, že je v porovnaní s rozsahom ich zločinov podstatne miernejší.

Viac o téme: SmrťZanedbávanieLacey Fletcherová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu