Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Spánkové vrásky vašej pleti veľmi nepridajú: Takto s nimi môžete bojovať

(Zdroj: GettyImages)

Odhalili ste ráno novú jemnú vrásku a neviete, ako sa jej zbaviť? Čítajte ďalej a zistite, ako správna večerná a spánková rutina môže zabrániť toľko zatracovaným vráskam.

Vrásky počas spánku môžu byť pre mnohých nočnou morou. Zatiaľ čo u mladších ľudí môžu byť tieto spánkové vrásky len dočasným javom, s pribúdajúcim vekom a stratou pružnosti pokožky sa môžu stávať trvalejšími. Rôzne faktory, ako nedostatočná hydratácia, fajčenie, ale aj opakované mimiky, prispievajú k tvorbe vrások. V tomto článku vám predstavíme, ako môžete efektívne bojovať proti vráskam, ktoré vznikajú pri spánku.

Spánok: Nepriateľ alebo spojenec vašej pleti?

Spánok by mal byť časom odpočinku a regenerácie pre celé telo, vrátane našej pokožky. Avšak nie všetky spánkové pozície sú pre našu pleť rovnako priaznivé. Spánok na boku alebo na bruchu môže zvyšovať tlak na tvár, čím sa predčasne tvoria vrásky a dochádza k rýchlejšiemu starnutiu pokožky. Ako sa teda vyhnúť týmto nechceným účinkom? Dermatológovia odporúčajú spať na chrbte, aby sa minimalizoval kontakt tváre s vankúšom a znížila pravdepodobnosť vzniku vrások. Táto jednoduchá zmena môže mať veľký vplyv na udržanie mladistvej pokožky.

Hodvábne povlečenie ako záchrana

Investícia do hodvábnych obliečok nie je len luxusom, ale skutočnou stratégiou pre zachovanie krásnej pokožky. Hodváb znižuje trenie a tlak na pokožku, čo umožňuje, aby sa pokožka počas spánku kĺzala, a nie ťahala. Vďaka svojej schopnosti absorbovať menej vlhkosti než bavlna, hodváb pomáha pokožke udržať si hydratáciu a zvyšuje efektivitu nočných krémov a sér. Výsledkom je, že sa budete ráno budiť s vláčnou a sviežou pokožkou, bez známok prehĺbených vrások.

Hyaluronová kyselina ako základ

Hyaluronová kyselina je jedným z kľúčových spojencov v boji proti spánkovým vráskam. Tento účinný hydratačný prvok je známy svojou schopnosťou zadržiavať vodu v pokožke, čo je nevyhnutné pre jej pružnosť a mladistvý vzhľad. Keďže podporuje správny pomer kolagénu a elastínu v pokožke a zároveň stimuluje produkciu nového kolagénu, používanie produktov obsahujúcich kyselinu hyaluronovú môže výrazne spomaliť tvorbu nových vrások a napomáhať k hlbšej regenerácii počas noci.

Menšie vrásky, viac vitality

Zdravý životný štýl má priamy vplyv na kvalitu a vzhľad našej pokožky. Pitie dostatočného množstva vody, vyhýbanie sa fajčeniu, ochrana pred slnkom a vyvážená strava sú základné kroky, ktoré môžu znížiť riziko vzniku vrások. Strava bohatá na antioxidanty, zeleninu a fermentované potraviny poskytuje pleti potrebné živiny a zároveň podporuje detoxikáciu, ktorá je kľúčom k jasnej a zdravej pokožke, bez ohľadu na to, ako sa rozhodnete tráviť svoje noci.

Vďaka týmto jednoduchým krokom môžete udržať svoju pokožku mladistvú a zdravú, a to aj počas spánku. Nechajte sa inšpirovať a začnite dnes s malými zmenami, ktoré môžu mať veľký vplyv na váš vzhľad.

 

Viac o téme: VraskySpankove vraskyVrasky pocas spanku
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu

Lifestyle

Článkov: 9