Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Voľby do Európskeho parlamentu: Orbán aj Španielom odkázal, že "treba obsadiť Brusel"

Maďarský premiér Viktor Orbán Zobraziť galériu (2)
Maďarský premiér Viktor Orbán (Zdroj: SITA/Yuri Kochetkov/Pool Photo via AP)

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán spojil sily s Taliankou Giorgiou Meloniovou a Francúzkou Marine Le Penovou, aby v kampani do volieb do Európskeho parlamentu podporili španielsku krajne pravicovú stranu Vox. Upozornil na to v pondelok server telex.hu, podľa ktorého Orbán Španielov vyzval na "obsadenie Bruselu", ako to urobil už aj v prejave v Budapešti 15. marca.

Na víkendovej politickej akcii VIVA2024 v Madride, ktorú tradične organizuje Vox, prezentovali Orbánov odkaz prostredníctvom videa."Čaká nás veľký, spoločný boj, pretože Brusel na nás púšťa masovú nelegálnu migráciu, otravuje naše deti rodovou propagandou a vidiek necháva napospas osudu. To nemôžme nechať len tak. Nič iné nám v tejto situácii nezostáva, moji milí španielski priatelia, my patrioti musíme obsadiť Brusel," povedal Orbán.

Viktor Orbán
Zobraziť galériu (2)
Viktor Orbán  (Zdroj: TASR/AP Photo/Denes Erdos)

Podľa jeho slov sa títo vlastenci môžu spoľahnúť iba na seba, ak chcú chrániť európske hranice, ak chcú podporovať svoje rodiny a ak chcú, aby mal španielsky vidiek budúcnosť.Orbán dodal, že na to je potrebných veľa vlasteneckých bojovníkov v celej Európe, a to takých, ktorí sa už osvedčili. "Práve takými oddanými bojovníkmi sú Vox a jeho líder Santiago Abascal," uzavrel maďarský ministerský predseda.

Viac o téme: VoľbyEurovoľbyŠpanielskoEurópsky parlamentViktor Orbán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu