Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Medicínsky zázrak: Srdce malého Cartiera prestalo biť na 19 hodín! Potom znova začalo, rodičia prehovorili

Srdce Cartiera McDaniela sa zastavilo na 19 hodín.
Srdce Cartiera McDaniela sa zastavilo na 19 hodín. (Zdroj: X)

DENVER - Srdce štvorročného chlapca opäť bije 19 hodín po tom, čo sa zastavilo. Teraz o dramatických zážitkoch prehovorili jeho rodičia.

V detskej nemocnici v Colorade v USA sa stal lekársky zázrak: srdce štvorročného chlapca začalo znova biť 19 hodín po tom, čo stíchlo. Rodičia malého Cartiera McDaniela, Destiny Andersonová a Dominique McDaniel, pre NBC News povedali, ako strávili hroznú noc v nemocnici, kým sa lekári snažili zachrániť život ich dieťaťa.

archívne video

Prístroj, ktorý vyvinuli slovenskí vedci dokáže za desať sekúnd odhaliť viaceré ochorenia (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Desivá odysea sa začala, keď Cartier dostal 8. apríla horúčku. Na druhý deň sa jeho stav rapídne zhoršil – Cartierovi ochladli ruky a nohy, zmodreli mu ústa a namáhavo dýchal. Na radu ošetrujúceho personálu v Children's Hospital Colorado rodičia vzali svojho syna do nemocnice. Tamojší lekári už nedokázali nahmatať pulz. Malý chlapec utrpel zástavu srdca.

Po zástave srdca jej chlapca sa bola na nohách celá nemocničná izba

"Lekári mu stláčali hruď," povedala Andersonová pre NBC. "Začala som plakať a zachvátila ma hystéria." Napriek úsiliu lekárskeho personálu sa Cartierovo srdce nepodarilo oživiť. Štvorročného chlapca napojili na prístroj na podporu života, ktorý mu pumpoval krv cez umelé pľúca.

"Bol to najhorší moment v mojom živote. Celá nemocničná izba bola na nohácch. chvejem sa. Nemohla som uveriť, že sa to stalo,“ povedal Andersonová.

Zrazu Cartierovi znovu začalo biť srdce

Situácia vyzerala beznádejne. Rodine povedali, že je len otázkou času, kedy stroj prestane fungovať. Potom sa však stalo niečo nepredstaviteľné: 19 hodín po tom, čo Cartierovo srdce prestalo biť, zrazu začalo tĺcť znova. 

Lekári boli zmätení a nemali žiadne vedecké ani lekárske vysvetlenie, povedali rodičia NBC. Ale pre Cartierovho otca existuje odpoveď: "Bol to Boh."

V roku 2019 utrpela britská žena zástavu srdca počas turistiky v Pyrenejach. Jej srdce prestalo biť na šesť hodín, informoval People. „Toto je výnimočný prípad vo svete,“ povedal vtedy jej ošetrujúci lekár. Prípad malého Cartiera sa teraz zdá ešte výnimočnejší.

Viac o téme: Zástava srdcaCartier McDaniel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu