Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Tínedžerku terorizoval obrovský sršeň: Hrôzostrašná FOTO, veď vyzerá ako monštrum! Pozrite na to

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Napriek tomu, že hrôzostrašne vyzerajúci európsky sršeň je v skutočnosti oveľa menej agresívny ako osa obyčajná, dokáže poriadne znepríjemniť život. Na vlastnej koži sa o tom presvedčila rodina, ktorú terorizovali obrovské sršne. Ľudí vydesila najmä jedna fotografia.

Tínedžerka zo Spojeného kráľovstva v príspevku na Reddite vysvetlila, že jeden obrovský sršeň vyletel z krbu a terorizoval jej rodinu. „Minulé leto mi dvaja vlietli po jednom do mojej izby. Plakala som a musela som prinútiť otca, aby ich chytil. Práve som pozerala televíziu, keď tento vyliezol z krbu! Bol obrovský,“ napísala v príspevku. Dodala, že sršne vyzerajú strašidelne. „Mal ich niekto iný vo svojich domovoch?“ spýtala sa ostatných používateľov sociálnej siete.

V reakcii na to sa desiatky komentujúcich podelili o svoje názory. „Nesnažím sa vás vystrašiť, ale ten sršeň vyzerá, akoby sa mohol laserom dostať von z toho pohára a neviem si predstaviť, že by bol príliš šťastný z toho, že je tam uväznený,“ uviedol jeden. „Vyzerá ako európsky sršeň – v skutočnosti celkom pokojný, ak ho necháte osamote, v porovnaní s jeho ázijským bratrancom, ktorý loví len pre zábavu,“ napísal ďalší.

Na rozdiel od ázijského sršňa má sršeň európsky oranžovú hlavu, hruď a nohy. Okrem toho má na brušku výrazné oranžové pásy, kým sršeň ázijský má čiernu hlavu a hruď a výrazne oranžové pásy na konci bruška. Na prvý pohľad je sršeň ázijský tmavší ako ten európsky. Rozšíril sa už po celej juhozápadnej Európe a vo Francúzsku spôsobuje veľké problémy. Sršeň ázijský je totiž hrozbou pre celú biodiverzitu a poľnohospodárstvo.

Viac o téme: SršeňTínedžerka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu