Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Žena prehovorila o sexuálnej závislosti: Musela masturbovať aj v práci! Pod stolom, niekoľkokrát denne!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Dvadsaťpäťročná žena priznala, že neprejde hodina, počas ktorej by nemyslela na sex. Podľa vlastných slov netuší, keď jej závislosť začala, no výrazne jej zasahuje do života. Niekoľkokrát denne musí masturbovať, a to dokonca aj v práci.

Jedna žena pre denník Mirror prezradila, ako sa vyrovnáva so svojou závislosťou od sexu a ako to ovplyvňuje jej vzťahy. Priznala, že podvádzala v každom vzťahu a hanbila sa za to. V diskusii o tom, koľkokrát denne potrebuje masturbovať, napísala: „Väčšinou to bolo aspoň štyri až päťkrát denne, občas aj viac. Robila som to hneď, ako som sa zobudila, niekedy som začala v spánku a často som meškala do práce, pretože som jednoducho pokračovala. Niekedy som to robila počas cesty do práce a v práci, potom hneď, ako som prišla domov.“ V práci mala svoj vlastný stôl, kde bola sama, preto masturbovala pod stolom. „Niekedy som to robila cez oblečenie, aj keď som nebola sama, ale nebola som nikomu na očiach,“ dodala.

Žena prehovorila o sexuálnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Žena doteraz nevie, kedy jej závislosť začala. „Je ťažké určiť presný moment, kedy som si uvedomila, že niečo nie je v poriadku. Svoju sexualitu som objavila a skúmala už v mladom veku a vždy som to len zahmlievala slovami, že som sexuálne slobodná,“ uviedla. Domnieva sa, že keď mala okolo 22 alebo 23 rokov, začala si uvedomovať, že niečo nie je v poriadku, ale popierala to. „Vtipkovala som s priateľmi, že som nymfomanka a podobne. Začala som sa liečiť z úplne iného dôvodu, moje duševné zdravie išlo dole vodou po veľmi ťažkom roku, v ktorom som za menej ako šesť mesiacov stratila mamu a najlepšiu kamarátku, a to spôsobilo aj zhoršenie mojej závislosti od sexu. Rovnako ako užívanie alkoholu a marihuany,“ vysvetlila. 

Podľa vlastných slov sex nikdy nevnímala ako závislosť, kým ju na to neupozornil terapeut. Pokiaľ ide o zotavenie, vysvetlila, že teraz, keď je na terapii, robí oveľa zdravšie rozhodnutia. Napísala: „Medzi hranice patrí stanovenie vymedzeného času na masturbáciu a robím to len doma. Sex mám len po tom, čo si dám čas na premyslenie jeho možných účinkov na môj život, ideálne len v rámci romantického vzťahu.“ Úplne tiež prestala s pornografiou a začala si uvedomovať, že jej sexuálne nutkanie bolo často spôsobené v dôsledku iných duševných problémov, ktorými prechádzala. „Namiesto toho som sa odmenila tým, že som konala na základe nutkaní. Mala som sa ale zamerať na príčinu, ako je úzkosť, depresia, neistota či stres,“ dodala.

Žena prehovorila o sexuálnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Hypersexuálna porucha alebo kompulzívne sexuálne správanie je podľa Mayo Clinic psychologický stav, ktorý sa používa na označenie ľudí s nadmerným alebo nekontrolovateľným sexuálnym správaním. Táto porúcha sa líši od syndrómu pretrvávajúceho genitálneho vzrušenia (PGAS), ktorý má len veľmi málo spoločného so sexom a absolútne nič spoločné s potešením. Tento stav, ktorým trpia najmä ženy, je charakterizovaný neúprosným pocitom preťaženia genitálií a panvovou bolesťou. Ako každá závislosť, či už ide o konzumáciu alkoholu, drog alebo hranie hazardných hier, môže mať v živote človeka ničivé následky, ak nie je schopný kontrolovať svoje nutkanie. 

Viac o téme: SexZávislosťMasturbovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu