Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Museli zasiahnuť! Policajti zabili ozbrojeného muža: Chcel podpáliť synagógu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Francúzski policajti v piatok v meste Rouen na severe krajiny zabili ozbrojeného muža, ktorý chcel podpáliť tamojšiu synagógu, informoval minister vnútra Gérald Darmanin na sociálnej sieti X. Píše agentúra AFP a Reuters.

Zdroj blízky vyšetrovaniu prípadu pre agentúru AFP uviedol, že muž sa priblížil s nožom a železnou tyčou v rukách k policajtom. Tí ho následne zastrelili. Na mieste zasahovali aj hasiči, tým sa podaril požiar dostať pod kontrolu.

archívne video

Nadrogovaný muž vystrájal za bieleho dňa v centre mesta! (Zdroj: Facebook/Mesto Považská Bystrica)

Tamojší starosta vo svojom príspevku vyhlásil, že toto normandské mesto je "zničené a šokované". Identita a motív útočníka nie sú známe. Paríž na pozadí napätia na Blízkom východe a izraelskej ofenzívy v Pásme Gazy nedávno zvýšil stupeň pohotovosti pred útokmi na najvyšší. Vo Francúzsku žije po Izraeli a Spojených štátoch najväčšia židovská komunita, ako aj najväčšia moslimská komunita v Európe.

Na útočníka zastreleného policajtmi bol vydaný príkaz na vyhostenie

Na muža, ktorého v piatok zastrelili francúzski policajti pri pokuse podpáliť synagógu, bol vydaný príkaz na vyhostenie. Úrady však nemohli toto opatrenie vykonať až do odvolacieho konania, uviedol zdroj blízky vyšetrovaniu. Informuje agentúra AFP.

Na útočníka sa toto rozhodnutie vzťahovalo údajne menej ako rok. Nemohli ho však vykonať, pretože podal odvolanie proti tomuto príkazu. Incident sa odohral v meste Rouen na severe krajiny. Policajti zastrelili ozbrojeného muža, ktorý sa k nim priblížil s nožom a železnou tyčou v rukách. Na mieste zasahovali aj hasiči, tým sa podaril požiar dostať pod kontrolu.

Viac o téme: SmrťSynagógaPolicajtiMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu