Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Dramatické VIDEO z útoku na väzenský transport: Útočníci zabili dozorcov, oslobodili zločinca a ušli

Útočníci boli oblečení v čiernom.
Útočníci boli oblečení v čiernom. (Zdroj: X)

PARÍŽ - Útočníci vo Francúzsku zablokovali väzenský transport, zabili dozorcov a spolu s oslobodeným väzňom utiekli.

Dvaja väzenskí dôstojníci zahynuli v Eureu pri francúzskom meste Rouen pri útoku na vozidlo prevážajúce väzňa. Útočníkom sa spolu s oslobodeným väzňom podarilo ujsť. Do pátrania bolo zapojených viac ako 200 špeciálnych policajtov, no zatiaľ sa im podarilo nájsť len úplne zhorené a opustené vozidlo, ktorým unikli.

archívne video

Nadrogovaný muž vystrájal za bieleho dňa v centre mesta! (Zdroj: Facebook/Mesto Považská Bystrica)

Útočníci zastavili oficiálny väzenský transport a spustili streľbu z brokovnice, pri ktorej podľa prvotných informácií zahynuli dvaja ochrankári, dozvedela sa agentúra France Press od policajného zdroja. Minister spravodlivosti Eric Dupond-Moretti potvrdil, že dvaja agenti zomreli, pričom traja boli vážne zranení, píše Le Monde. Agentúra AFP hovorí o troch mŕtvych. 

Na videu na sociálnych sieťach je vidieť, ako sa k väzenskej dodávke so zbraňami blížia dvaja útočníci oblečení v čiernom.

Väzeň, prezývaný Muha, bol transportovaný z Rouenu do Evreux a po útoku ušiel so svojimi osloboditeľmi. K útoku došlo na mýtnici Incarville (Eure) krátko po 11.00 h. Útoku sa zúčastnili dve vozidlá Audi a BMW, ktoré zaútočili na väzenskú dodávku.

Jedno z vozidiel útočníkov bolo rýchlo nájdené spálené a opustené. Prvý policajný zdroj agentúre AFP povedal, že zločinci utiekli a jeden z nich bol zranený.

Francúzska televízia uvádza, že väzňom na úteku je 30-ročný muž, ktorý bol týždeň predtým odsúdený na 18 mesiacov väzenia za krádež s priťažujúcimi okolnosťami a je podozrivý z vraždy v Marseille z 17. júna 2022.

K prípadu sa vyjadril aj prezident 

"Je to šok pre nás všetkých," napísal prezident Emmanuel Macron na X. "Stojíme pri rodinách, zranených a ich kolegoch. Robí sa všetko pre to, aby sa našli páchatelia tohto zločinu, aby sa v mene francúzskeho ľudu mohlo dočkať spravodlivosti."

Viac o téme: útok FrancúzskoPrevoz väzňov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu