Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Počas teroristického útoku v Iraku zahynulo päť vojakov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BAGDAD - Jeden dôstojník a štyria vojaci sa v pondelok stali obeťami útoku na armádny post v provincii Saláh ad-Dín v centrálnej časti Iraku, vyhlásila iracká vláda. Informuje o tom správa z agentúry AFP.

Podľa irackého ministerstva obrany vojaci zahynuli počas odvracania teroristického útoku v dedine Mtebija. "Teroristi z Dáišu (Islamského štátu - IS) zaútočili a zabili štyroch vojakov a veliteľa pluku," uviedol zdroj z prostredia bezpečnosti. Džihádistická skupina v roku 2014 ovládla rozsiahle oblasti Iraku a Sýrie, vyhlásila na nich kalifát a zaviedla na ňom vládu teroru.

archívne video

Nie je to prvýkrát, čo Hamas využil sanitky na terorizmus, tvrdia Izraelské obranné sily (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Džihádistov v roku 2017 porazili iracké jednotky podporované koalíciou na čele s USA. V roku 2019 džihádisti stratili posledné územie, ktoré ovládali v Sýrii. Vytlačili ich z neho kurdské sily podporované Spojenými štátmi.

Zvyšky Islamského štátu naďalej podnikajú náhle nájazdy a útoky zo zálohy, najmä z odľahlých oblastí a úkrytov v púšti. Správa OSN zverejnená v januári uvádza, že IS má v Iraku a Sýrii od 3000 do 5000 bojovníkov.

Viac o téme: VojaciTeroristický útokIrak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu