Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Iránska polícia zmlátila dievčatko (6): VIDEO Mala oblečené tričko s krátkym rukávom

Mravnostná polícia v Iráne napadla mladé dievča.
Mravnostná polícia v Iráne napadla mladé dievča. (Zdroj: X)

TEHERÁN - Iránsky režim sa nezastaví pred ničím. Dokazuje to aj prípad šesťročného dievčatka, ktoré napadla mravnostná polícia. Dôvodom bolo, že mala namiesto hidžábu oblečené tričko s krátkym rukávom.

Na záberoch je vidieť, ako polícia dievča udrie, to sa následne zvalí na zem a chráni si tvár pred ďalšími údermi.

archívne video

Aké je spojenie medzi Hamasom a iránskym režimom? (Zdroj: X/Israel Defense Forces)

Očitý svedok pre denník Iran International povedal, že dievčaťu prišli na pomoc okoloidúci, ktorí ho ochránili pred ďalšími útokmi. I keď z videa sa nedá určiť, aké staré dievča je, denník poznamenáva, že dievčatá začínajú pokrývky hlavy nosiť od šiesteho až siedmeho roku života.

Tento prípad nie je prvým prípadom agresie, ktorou sa režim snaží donútiť ženy, aby nosili hidžáb. Ako pripomína Iran International, polícia už aj v minulosti udrela neplnoleté dievča do tváre.

V roku 2022 vypukli v Iráne protesty proti noseniu hidžábu po tom, ako zomrela mladá Kurdka Mahsa Amíniová. Mravnostná polícia ju zadržala na ulici, pretože neposlúchla nariadenie o pravidlách obliekania sa. Následne vo väzení zomrela.

Pri protestoch zomrelo vyše 500 ľudí, mnohí ďalší boli popravení. Od júla minulého roka Irán posilnil hliadky polície, ktoré si začali vynucovať pravidlá obliekania.
 

Viac o téme: HidžábIrán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu