Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Adela a Viktor opísali prvé stretnutie so synom: Najprv NULOVÉ pocity... A potom prišlo TOTO!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - V utorok dopoludnia sa Adela a Viktor Vinczeovci pochválili radostnou správou. Po nekonečnom čakaní je to konečne oficiálne - súd odklepol finálne rozhodnutie, adopčný proces došiel do svojho finále a z prominentnej dvojice sa stali rodičia na plný úväzok. V rozhovore prehovorili o tom, ako sa cítili, ale aj to, aké bolo prvé stretnutie s ich synčekom Maximiliánom!

„Dozvedeli sme sa to na súde, keď to sudkyňa vyhlásila ako rozsudok v mene Slovenskej republiky, že sa stávame osvojencami dieťaťa. Potom sme čakali už len na papierové potvrdenie," prezradil v rozhovore pre tvnoviny.sk Viktor, ktorý sa tešil aj z oficialít ako vybavovanie pasu, rodného listu či občianskeho preukazu. „Moment, keď som videla občiansky, zakýval aj mnou. Je tam jeho meno aj s fotkou, kde sa usmieva," uznala Adela, ktorá však priznala aj to, že najviac s ňou pohol prvý moment, kedy sa s chlapčekom prvýkrát stretli. 

Bolo to vraj niečo úplne iné než chvíľa, kedy ho videli iba na fotke. „My sme najprv videli fotku, no z tej sme nemali žiadnu emóciu. Lebo na fotke mal možno dva mesiace, ako vyzerajú dvojmesačné deti? Takže sme z tej fotky mali nulové pocity. Jediné, čo som vedela, bolo, že to dieťa je opustené a to bol pre mňa kľúčový argument prečo ísť na stretnutie," zaspomínala si moderátorka. No a moment, kedy malého Maximilána zočila aj naživo, bol už o niečom úplne inom, než len dívaní sa na obrázok. 

Galéria: Adela a Viktor Vinczeovci

„Keď sme išli na stretnutie, nevedela som, čo by ma mohlo zaujať. Také malé dieťa pre komunikačný typ ako som ja, nemôže mať šarm, charizmu, nevie ťa zabaviť. Napriek tomu on mal taký výraz v očiach a už tak s nami komunikoval a usmieval sa, že tam niečo bolo. Niečo ako šarm, osobnosť toho dieťaťa. Vyzeral ako taký starosta malej obce," opísala Adela, jej manžel to cítil absolútne totožne. „Ja si pamätám, ako sme vošli do miestnosti a on bol na gauči. Keď sme ho chytili do náručia, tak sme to pocítili," povedal Viktor, ktorý dodal, že na chvíľu prvého stretnutia boli vopred pripravovaní. „Že to je dôležitý moment celého procesu. Že sa môže stať, že sa nám nebude páčiť, nebude nám voňať, alebo iba jednému. Treba byť absolútne úprimný a môže to znieť cynicky, ale nebolo by to fér ani voči dieťaťu, keby ste si ho vzali aj bez chémie," vysvetlil moderátor. 

Adela a Viktor opísali
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram V.V.)

V rozhovore prišlo aj na otázku, či sa dá adoptované dieťa milovať rovnako ako vlastné.Nevieme to porovnať, ale stáva sa, že biologickí rodičia nemilujú svoje deti. Zároveň biologická matka po pôrode je vyčerpaná. Je to súboj fyzických a mentálnych síl. Ja som si týmto neprešla. Vzali sme si skoro 5-mesačné dieťa. Ja si neviem predstaviť, že by som ľúbila viac. Neviem si predstaviť, že by malo byť pre mňa podstatné, že vyšiel zo mňa. Som, naopak, vďačná, že ma týmto netrápil (smiech). Nepochybujem o tom, že je náš," opovedala na rovinu mamička Adela, no a manželia sa zhodli aj v tom, že sa synčekovi budú postupne snažiť vysvetliť, že je adoptovaný a v budúcnosti mu nechcú nič zatajovať.  

Adela a Viktor opísali
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

Viac o téme: Viktor VinczeAdela Vinczeová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu