Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Šokujúce slová českého lekára: Stav Fica je naozaj vážny! TOTO neveští nič dobré

(Zdroj: Reprofoto - X.com, TASR / Ján Krošlák)

BANSKÁ BYSTRICA – Stav premiéra Roberta Fica je naďalej vážny, no verejnosť má posledné informácie staré viac, ako 24 hodín. Podľa ministra obrany podstúpil predseda vlády ďalší chirurgický zákrok. Bližšie informácie po atentáte priniesli lekári, ktorí postrelené premiéra operovali. Český lekár hovorí o skutočne vážnom stave!

Riaditeľka banskobystrickej nemocnice Miriam Lapuníková vo štvrtok, deň po atentáte uviedla, že premiéra operovali päť hodín dva operačné tímy. Hospitalizovaný je na oddelení ARO. "Pacient mal mnohopočetné strelné poranenia," potvrdila. Požiadala o rešpektovanie Ficovho súkromia. Ako však dodala, premiérovi museli odstrániť nekrotické tkanivo. Na základe tohto operačného výkonu boli odstránené nekrotické tkanivá, ktoré zostali po strelnom poranení. Pacient je pri vedomí, je stabilizovaný, ale je naďalej umiestnený na ARO a jeho stav je naďalej vážny,“ povedala Lapuníková.

Archívne VIDEO Robert Kaliňák o premiérovom zdravotnom stave: Vidím progres a hoci je stav vážny, pre ministra je nádejný

Robert Kaliňák o premiérovom zdravotnom stave: Vidím progres a hoci je stav vážny, pre ministra je nádejný (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

To, že premiérov stav je naďalej mimoriadne vážny, potvrdzuje aj český lekár Pavel Poštulka. Ide o ortopéda, ktorý sa špecializuje na liečbu bolestivých stavov chrbtice a kĺbov. „Tvorba nekróz znamená, že tkanivá prešli naozaj rozsiahlou deštrukciou,“ povedal pre český Blesk Poštulka. Rovnako označil stav premiéra za mimoriadne vážny. „V okamihu, keď sa začnú v mieste poranenia tvoriť nekrózy, znamená to, že nie je schopné hojenia, nie je schopné tkanivovej regenerácie,“ dodal s tým, že tvorba nekróz vedie k dvom negatívnym účinkom. Nekróza totiž produkuje nebezpečné toxíny a okrem toho obmedzuje zdravé tkanivo, ktoré budú v budúcnosti chýbať. „Zahlcujú už aj tak zlyhávajúci organizmus a spôsobuje ďalšie prehĺbenie vážneho stavu," uzavrel.

Viac o téme: Miriam LapuníkováBanskobystrická nemocnicaČeský lekárAtentát na Roberta FicaPavel Poštulka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu