Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Pri požiari bytovky zahynuli traja ľudia: Ďalší sú v kritickom stave

Hasiči zasahujú v bytovke, ktorú zachvátil požiar v nemeckom Düsseldorfe 16. mája 2024.
Hasiči zasahujú v bytovke, ktorú zachvátil požiar v nemeckom Düsseldorfe 16. mája 2024. (Zdroj: TASR/Federico Gambarini/dpa via AP)

DÜSSELDORF - Pri požiari obytného domu v nemeckom Düsseldorfe zahynuli v noci zo stredy na štvrtok traja ľudia, ďalší dvaja sú v kritickom stave. Informuje o tom správa z agentúry DPA.

Požiar vypukol v kiosku v jednom z obytných domov, uviedli tamojší hasiči. Kým na miesto dorazili záchranné zložky, stánok na prízemí bol už celý v plameňoch a oheň sa dostal aj na prvé poschodie bytovky. Hospitalizovať museli až 16 ľudí. Príčinu požiaru zatiaľ nepoznajú.

archívne video

Rómovia po požiari v Stropkove rozoberajú svoje chatrče (Zdroj: TASR/František Iván)

Pri akcii zasahovalo viac ako 100 hasičov, ktorí na mieste poskytli pomoc približne 70 ľuďom. Hovorca polície vo štvrtok ráno uviedol, že prebieha vyšetrovanie s cieľom objasniť, či bol požiar nehodou, alebo ho spôsobila napríklad technická porucha. Pokračujú aj pokusy o identifikáciu zosnulých.

V súčasnosti prebiehajú na budove ďalšie bezpečnostné opatrenia a očakáva sa, že hasiči budú v akcii ešte niekoľko hodín.

Viac o téme: PožiarTragédiaObeteBytovkaNemeckoDüsseldorf
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu