Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Hrozivé odhalenie na VIDEU: Bojovníci Hamasu sa ukrývajú na pôde agentúry OSN

Teroristov z Hamasu vidieť pri automobiloch OSN.
Teroristov z Hamasu vidieť pri automobiloch OSN. (Zdroj: X)

JERUZALEM - Agentúra OSN pre pomoc palestínskym utečencom UNRWA je obviňovaná najmä Izraelom z napomáhaniu teroristom Hamasu a spoluúčasti na krvavom útoku na Izrael 7. októbra minulého roka. Teraz vychádzajú na povrch ďalšie obvinenia voči škandálnej agentúre.

Zábery z dronu z izraelskej armády dokazujú ešte hlbšie zapojenie agentúry OSN pre pomoc palestínskm utečencom a bojovníkov z teroristickej organizácie Hamas, než sa pôvodne predpokladalo.

archívne video

Izraelské jednotky vykonávali cielenú operačnú činnosť na jednom z hlavných výcvikových stredísk. (Zdroj: X/IDF)

Videá, ktoré izraelská armáda zverejnila na platforme X (predtým Twitter), ukazujú ozbrojených bojovníkov Hamasu v areáli OSN v Rafahu na juhu pásma Gazy. Pokojne a nerušene sa pohybujú medzi skladmi humanitárnej organizácie, vidno aj vozidlá Organizácie Spojených národov a na streche je jasne vidieť nápis „OSN“.

Podľa izraelského koordinátora pomoci pre Gazu dron nakrúcal scény vo východnom Rafahu. Izraelská armáda má podozrenie, že v meste sú poslední zostávajúci teroristi Hamasu a pripravuje pozemnú ofenzívu.

Ozbrojení teroristi údajne neskôr strieľali na civilistov pred múrmi komplexu, ktorí pravdepodobne dúfali, že tam dostanú pomoc a jedlo. Vláda v Tel Avive oznámila zistenia medzinárodnému spoločenstvu a vyzvala OSN, aby vykonala „naliehavé vyšetrovanie“.

Takto má spolupracovať Hamas a UNRWA

Opakovane sa objavujú správy o zapleteniach medzi Palestínskou agentúrou OSN pre pomoc a teroristami z Hamasu:

Na útoku v októbri sa údajne priamo podieľalo najmenej dvanásť jej zamestnancov. Útok si vyžiadal 1200 väčšinou civilných izraelských obetí a stovkami unesených. Ich zmluvy s agentúrou boli ukončené.

Počas izraelskej vojenskej operácie v Gaze bol nájdený 700 metrov dlhý a 18 metrov hlboký teroristický tunel priamo pod sídlom UNRWA v meste Gaza. „Museli by ste byť veľmi naivní, aby ste verili, že zamestnanci UNRWA nevedeli, čo sa deje pod ich nohami,“ povedal hovorca izraelskej armády.

Izraelské ozbrojené sily objavili pod budovou aj dátové centrum tajnej služby Hamas, ktoré slúžilo na získavanie informácií.

Izraelské úrady predpokladajú, že viac ako 2000 zamestnancov UNRWA je v súčasnosti členmi teroristických skupín ako Hamas alebo palestínsky islamský džihád. O škandalóznych pomeroch v OSN sa hovorilo už od roku 2014.

Viac o téme: OSNIzraelHamasUNRWA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu