Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Zomrela hviezda (†77) filmu Čeľuste: Zahrala si jednu z výrazných postáv!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: 1975 Universal Pictures)

LOS ANGELES - Smutná správa! Vo veku 77 rokov zomrela herečka a kaskadérka Susan Backlinie. Diváci ju môžu poznať z ikonického filmu Čeľuste, v ktorom stvárnila prvú obeť žraloka. Zomrela vo svojom dome vo Venture v Kalifornii!

Ako informuje foxnews.com Susanina smrť bola nečakaná, zomrela v sobotu ráno vo svojom dome na infarkt. „Bola najúžasnejšou osobou, akú som kedy v živote stretol. A nikdy som nikoho nemiloval ako ju,“ vyjadril sa jej manžel Harvey Swindall, s ktorým strávila 30 rokov svojho života. 

Susan Backlinie bola nielen herečkou, ale aj oceňovanou plavkyňou a potápačkou. Aj vďaka tomu pôsobila ako kaskadérka a v Čeľustiach získala spomínanú úlohu. Ešte predtým, ako sa vydala do filmového priemyslu, pracovala ako morská panna a trénerka zvierat. 

„Nechcel som, aby to robil herec. Chcel som kaskadéra, pretože som potreboval niekoho, kto je skvelý vo vode, kto pozná vodný balet a vie vydržať to, čo som si predstavoval, že to bude veľa násilných otrasov,“ vyjadril sa pred rokmi Spielberg. Tak objavil Susan. 

Susan Backlinie v roku 2023 na Chiller Theatre Toy, Model and Film Expo
Zobraziť galériu (3)
Susan Backlinie v roku 2023 na Chiller Theatre Toy, Model and Film Expo  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: ČeľusteSusan Backlinie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu