Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Nové informácie o stave premiéra: Za posledné dni sa udialo niekoľko zázrakov! Stav je naďalej vážny

Premiéra Roberta Fica po streľbe previezli do nemocnice v Banskej Bystrici Zobraziť galériu (4)
Premiéra Roberta Fica po streľbe previezli do nemocnice v Banskej Bystrici (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BANSKÁ BYSTRICA - Stav premiéra Roberta Fica po stredajšom atentáte v Handlovej je stabilizovaný, ale naďalej vážny. Informoval o tom vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák spolu s ministerkou zdravotníctva Zuzanou Dolinkovou na tlačovej konferencii pred banskobystrickou nemocnicou. Dnešné ranné konzílium zhodnotilo, že včerajšia operácia, ktorá trvala 2 hodiny, prispela k zlepšeniu zdravotného stavu premiéra.

Podľa Roberta Kaliňáka je stav naďalej vážny a neumožňuje v najbližších dňoch prevoz premiéra do inej nemocnice. Premiér je podľa ministra pri vedomí a za posledné dni sa v Roosveltovej nemocnici udiali viaceré zázraky. S premiérom sa dohodli, že vláda pokračuje ďalej. 

Podľa Roberta Kaliňáka je stav naďalej vážny a neumožňuje v najbližších dňoch prevoz premiéra do inej nemocnice. Premiér je podľa ministra pri vedomí a za posledné dni sa v Roosveltovej nemocnici udiali viaceré zázraky. S premiérom sa dohodli, že vláda pokračuje ďalej v režime, ktorý nastavil predseda vlády. Vicepremiér potvrdil, že vláda bude pokračovať podľa nastaveného programu. Na budúci týždeň zasadne minimálne dvakrát, osobitne pre rokovanie k eurofondom. "Blíži sa termín predkladania zákonov v parlamente, čiže štát musí fungovať ďalej," načrtol.

Nové informácie o stave
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)
Nové informácie o stave
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Podľa Kaliňáka sa prezidentka Zuzana Čaputová každý deň informuje o stave premiéra a bude ju po tlačovej konferecii informovať o nových skutočnostiach. "Musíme demokraciu znova chodiť, Slovensko potrebuje zmier," povedal vzápätí. "Takéto zranenie je extrémne vyčerpávajúce. Chceme premiérovi dopriať čo najviac oddychu. Stále sme však nevyhrali," upozornil Kaliňák. „Po prvých hodinách bola prognóza veľmi veľmi zlá, lebo viete, že strely do oblasti brucha sú fatálne,“ povedal Kaliňák s tým, že sa táto prognóza zlepšila. Obaja ministri ocenili zdravotnú starostlivosť poskytovanú premiérovi v Banskej Bystrici. "Neviem nájsť slová vďaky za to, že sa nám darí postupne blížiť k pozitívnej prognóze. Čo je veľmi dôležité, stav umožňuje regeneráciu. Pán premiér je pri vedomí, ale, samozrejme, so všetkými tými limitmi, ktoré takéto vážne zranenie reprezentuje," vyhlásil Kaliňák.

Kaliňák otvoril aj tému okrúhleho stola v prezidentskom paláci s predstaviteľmi politických strán, ktorý avizovala prezidentka Zuzana Čaputová so zvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim. Minister obrany zatiaľ nepovedal, či sa ho zástupca strany Smer zúčastní. Svoje stanovisko najprv povie prezidentke.

Viac o téme: Minister obranyRobert KaliňákStav Roberta FicaAtentát na Robera Fica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu