Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Atentát na Roberta Fica: SNS reaguje na plánované stretnutie v Prezidentskom paláci! Danko chce zmenu zákonov

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Koaličná SNS zvolala na pondelok (20. 5.) svoj poslanecký klub, pričom očakáva definitívne stanovisko od Smeru-SD o účasti alebo neúčasti na stretnutí, na ktoré po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) pozvala politické strany prezidentka Zuzana Čaputová a jej nástupca Peter Pellegrini. Informovala hovorkyňa strany Zuzana Škopcová.

VIDEO

Andrej Danko sa vyjadruje k súčasnej politickej situácii (Zdroj: Archív AD)

"My sme však presvedčení, že pokiaľ nám Robert Fico neodkáže, že si želá takéto stretnutie, nemá nikto právo, takéto okrúhle stoly organizovať," uviedla hovorkyňa. Doplnila, že SNS nepodporuje okrúhly stôl za účasti lídra hnutia Slovensko Igora Matoviča. SNS deklarovala, že dôrazne odmieta mediálne hry a špekulácie, ktoré zaznievajú v súvislosti s okrúhlym stolom, ktorý zvolala prezidentka spolu so svojím nástupcom.

Strana opätovne vyjadrila podporu Robertovi Ficovi

Strana opätovne vyjadrila podporu Robertovi Ficovi a Smeru. Za jedinú prioritu aktuálne považuje, aby bol premiér mimo ohrozenia života. "Pokiaľ tomu tak nie je, je absolútne vylúčené, aby sa politický atentát na jeho osobu akokoľvek zneužíval. Predseda SNS Andrej Danko vyzýva na zmier," doplnila Škopcová. Kým nie je jasné, že je Fico mimo nejakého ohrozenia, malo by sa podľa SNS mlčať.

Danko zverejnil VIDEO

Predseda SNS Danko zverejnil k téme okrúhleho stola na sociálnej sieti aj video, v ktorom hovorí, že stretnutie v prezidentskom paláci nevyrieši problémy v spoločnosti. Dôležité je podľa neho prijať zákony, ktoré zmenia mediálne prostredie.

Viac o téme: StretnutieRobert FicoSNSPeter PellegriniZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu