Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Kaliňák tvrdí, že naša spoločnosť potrebuje zmier a vzájomný rešpekt: Jasný odkaz Pellegrinimu a Čaputovej

(Zdroj: Reprofoto / Facebook - Robert Kaliňák)

BRATISLAVA - Stav Roberta Fica je naďalej veľmi vážny a nasledujúce dni budú kľúčové. Vláda a fungovanie štátu však musia pokračovať aj bez neho a premiérove kompetencie tak preberie jeden z podpredsedov vlády. Minister obrany Robert Kaliňák však tvrdí, že okrem bežného rokovania vlády sa ministri stretnú aj na mimoriadnom rokovaní. To bude k eurofondom.

Na budúci týždeň sa uskutoční mimoriadne zasadnutie vlády k eurofondom. Na sociálnej sieti to avizoval podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD). Vláda musí podľa jeho slov pokračovať v tempe, ktoré nastavil premiér Robert Fico (Smer-SD). "Nasledujúci týždeň sa okrem riadneho zasadnutia vlády uskutoční aj mimoriadne zasadnutie k eurofondom," priblížil minister. Tlačový odbor Úradu vlády SR v piatok informoval, že riadne zasadnutie vlády je naplánované na stredu 22. mája a bude ho viesť Kaliňák.

Minister obrany sa však vyjadril aj k spoločnému vyhláseniu dosluhujúcej prezidentky Zuzany Čaputovej a zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho, ktorí politickým stranám navrhli spoločné rokovanie za okrúhlym stolom. Kaliňák priznal, že od parlamentných volieb chýba spoločné stretnutie troch najvyšších ústavných činiteľov, teda prezidentky, premiéra a predsedu parlamentu. "Momentálne je však predseda Smeru v nemocnici. Je nepochybné, že naša spoločnosť potrebuje zmier a vzájomný rešpekt, ale cesta k nemu nevedie cez falošnú politickú korektnosť," dodal. Skritizoval pritom opozíciu za vyjadrenia o premiérovi, ktoré, podľa slov Kaliňáka, sú dôvodom, prečo bol na premiéra spáchaný atentát. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu