Utorok18. jún 2024, meniny má Vratislav, zajtra Alfréd

Veľký KVÍZ triedenia odpadu: Nápojové kartóny či kovy sa niekde zbierajú samostatne. Viete správne triediť odpad?

Viete správne separovať odpad? Advertoriál
Viete správne separovať odpad? (Zdroj: Getty Images/Halfpoint)

Správne triedenie odpadu nie je ani dnes samozrejmosťou. Aj napriek tomu, že recyklovať sa dá stále viac a viac materiálov, ľudia si stále neuvedomujú dôležitosť tohto procesu. Svoju rolu zohráva aj nevedomosť. Papier, plasty či sklo už viacerým z nás nerobia až taký problém, no čo také obaly z vajec či nápojové kartóny? Viete, do akého kontajnera patria? Otestujte sa, aký dobrý ste v triedení rôznych odpadov.

Mnohí chcú odpad separovať, no vyhodia ho do nesprávneho kontajnera či vreca. Týka sa to najmä nápojových kartónov, ktoré niekedy končia aj v komunálnom odpade, čo je veľká škoda, pretože práve tieto materiály sa dajú recyklovať.

Priemerný nápojový kartón je vyrobený z veľkej časti z lepenky, ďalej z plastu a hliníku. Všetky tieto vrstvy nápojového kartónu sa dajú recyklovať. Práve z týchto materiálov sa tak vyrábajú hygienické servítky, kuchynské utierky, ale aj stavebné materiály či interiérové doplnky. Výrobe nápojových kartónov sa venuje aj spoločnosť Tetra Pak, ktorá spolupracuje s poľskou spoločnosťou Stora Enso. Tá sa venuje rozvlákňovaniu nápojových kartónov pre čo najefektívnejšie využitie materiálu.

 

Čo všetko sa z nápojových kartónov vyrába si môžete pozrieť na stránke spoločnosti Tetra Pak.

Nápojové kartóny: Prečo dbať

Advertoriál pripravený v spolupráci so spoločnosťou Tetra Pak.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu