Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Táto optická ilúzia vám poriadne zamotá hlavu: Vidíte to aj vy? Ľudia sú zdesení, naozaj to funguje!

(Zdroj: TikTok/jayancl)

USA – Nedávna optická ilúzia ohúrila obrovské množstvo používateľov sociálnych sietí. Napriek tomu, že neodhalí nič o vašej osobnosti a neotestuje vaše matematické znalosti, stala sa z nej hotová senzácia. Vyskúšajte to aj vy - je to naozaj jednoduché!

Používateľ TikToku známy ako @Jayancl zdieľal na sociálnej sieti úžasnú optickú ilúziu, ktorá vám poriadne zamotá hlavu. Vašou úlohou je niekoľko sekúnd pozerať na červenú bodku v strede záberu. Ak sa vám to podarí, budete vidieť rovnako, ako vidí byvol. Napriek tomu, že to znie jednoducho, mnohí priznali, že ich optická ilúzia potrápila. Iných dokonca vystrašila. Skúsite to aj vy?

TikToker na začiatku požiadal divákov, aby postupovali podľa pokynov, inak ilúzia nebude fungovať. „Verte mi, toto si nechcete nechať ujsť, sľubujem, že to bude fungovať ako mágia. Čím dlhšie sa budete sústrediť na stred, tým lepšie budú výsledky,“ uviedol. Keď sa budete pozerať na červenú bodku, uvidíte, ako sa všetko okolo hýbe. Aby to fungovalo, musíte sa na bodku pozerať bez žmurkania. Po 10 sekundách sa rozhliadnite okolo seba a uvidíte, ako svet okolo seba vidí byvol.

Video nazbieralo stovky reakcií a desiatky komentárov užasnutých používateľov. Viacerí potvrdili, že po nasledovaní pokynov sa im to skutočne podarilo. „Áno, bojím sa,“ uviedol jeden z komentujúcich a mnohí potvrdili, že optická ilúzia v nich vyvoláva strach. „Funguje to,“ pridal sa ďalší.

Viac o téme: ByvolHlavolamOptická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu