Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Automobiloví experti odhalili skrytú funkciu na kľúčoch od auta: Na diaľku môžete... Vedeli ste o tom?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Motoristi možno nevedia o tom, že kľúče od auta majú celý rad skrytých funkcií. Odborníci z automobilového priemyslu sa podelili o tajný trik, ktorý oceníte najmä s príchodom teplejšieho počasia.

Na niektorých kľúčoch od auta sú tlačidlá, ktoré môžu mať rôznu funkciu. Obvykle jednotlivé funkcie ľahko odhalíte prostredníctvom symbolov, no britskí odborníci z automobilky LeaseCar uviedli, že o jednej funkcii možno neviete. „Mnohé modely áut majú na kľúči zabudovanú skrytú funkciu, ktorú väčšina vodičov nepozná,“ prezradili odborníci pre denník Express. „Postavte sa k vozidlu, držte stlačené tlačidlo odomknutia na kľúčoch od auta a začnú sa vám otvárať okná,“ priblížili.

Automobiloví experti odhalili skrytú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Zároveň ale dodali, že niektoré vozidlá sa môžu líšiť. Ak to nefunguje, skúste podržať tlačidlo odomknutia, pustiť ho a následne znova stlačiť. Aktivujete tak funkciu otvárania okien na diaľku. Motoroví experti z automobilky Dick Lovett pre denník dodali, že podržaním stlačeného tlačidla odomknutia sa okná na vašom aute otvoria, zatiaľ čo podržaním zamykacieho tlačidla sa zatvoria.

„Je to ideálne počas teplejších mesiacov, aby ste sa vyhli nasadnutiu do rozpáleného auta. Tento trik funguje na mnohých rôznych modeloch a nie je obmedzený na jedného výrobcu,“ vysvetlili. Dajte si však pozor, aby ste omylom nestlačili tlačidlá na kľúči, keď túto funkciu nechcete spustiť. V opačnom prípade by sa vaše vozidlo mohlo stať terčom zlodejov.

Viac o téme: OknáKľúčeTrikAuto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu