Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

MIMORIADNE Polícia pátra po nebezpečnom mužovi! FOTO Utiekol zo psychiatrického zariadenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: X/Policie ČR)

PRAHA - Pražská polícia pátra po nebezpečnom mužovi podozrivom z lúpeže, ktorý dnes ráno utiekol zo psychiatrického zariadenia po tom, čo bol predtým zadržaný. Informovala o tom policajná hovorkyňa Eva Kropáčová na webovej stránke polície. Podľa nej hľadaného 36-ročného Michala Danča najprv zadržali v utorok, ale skončil v zariadení, odkiaľ ušiel kvôli sebapoškodeniu.

Muža zatkli v utorok ráno pre podozrenie z lúpeže. "Muž sa po zatknutí opakovane pokúsil o útek. Počas eskorty na policajnú stanicu predstieral epileptický záchvat. Na mieste ho ošetrili záchranári a previezli do nemocnice, kde sa ukázalo, že muž záchvat iba predstieral a je v poriadku," opísala správanie podozrivého Kropáčová.

archívne video

Polícia pátra po páchateľoch, v Petržalke poškodili 38 áut a odstránili z nich tabuľky s EČV (Zdroj: Facebook Polícia SR - Bratislavský kraj )

Po prevoze na policajnú stanicu sa podľa jej slov muž opakovane sebapoškodil a spôsobil si zranenia. "Na základe rozhodnutia lekára bol muž prevezený do psychiatrického zariadenia, odkiaľ dnes v skorých ranných hodinách ušiel," dodala hovorkyňa.

Hľadaný muž je vysoký 170 až 180 centimetrov. Má strednú postavu, sivomodré oči, strnisko a je plešatý. Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní a ľudia môžu informácie o hľadanom mužovi oznámiť na telefónnom čísle 158. "V žiadnom prípade sa nepokúšajte muža zadržať sami, mohol by byť nebezpečný," uviedla policajná hovorkyňa.

Viac o téme: ČeskoPátranieMichal Danča
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu