Štvrtok13. jún 2024, meniny má Anton, zajtra Vasil

Desivé VIDEO z Ukrajiny: Zábery ukazujú výbuchy ruských tankov a vojenskej techniky

Zábery ukazujú výbuchy ruských bojových vozidiel.
Zábery ukazujú výbuchy ruských bojových vozidiel. (Zdroj: X)

KYJEV - Nová prekážka pre Vladimira Putina vo vojne na Ukrajine: Videozáznamy z blízkosti Donecka ukazujú päť ruských tankov a iných vojenských vozidiel Putinovej armády, ktoré boli vyhodené do vzduchu.

Uplynuli viac ako dva roky, odkedy Vladimir Putin začal svoju útočnú vojnu na Ukrajine - neľútostné boje si vyžiadali nespočetné množstvo obetí v ukrajinskej a ruskej armáde, ako aj medzi nezúčastneným civilným obyvateľstvom. Okrem toho museli obe strany odpísať nespočetné množstvo vojenských vozidiel, ktoré sa v dôsledku útokov zmenili na trosky.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 811 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Ukrajinské jednotky odrážajú ruské útoky dronmi a paľbou

Najnovší neúspech zasiahol jednotky Vladimira Putina neďaleko Terni v Doneckej oblasti na Ukrajine. Zábery z bojiska zdieľané na X (predtým Twitter) na účte s názvom „Ukrajinský front“ ukazujú rozsah paľby, ktorá sa spustila na ruské vojenské vozidlá a vyhodila ich do vzduchu.

Podľa správ na Pri útoku bol údajne zlikvidovaný aj najmenej jeden z tankov T-90.

1 700 mŕtvych vojakov za 24 hodín: Najčernejší deň Vladimira Putina vo vojne na Ukrajine

Podľa British Daily Express sa ničivý protiútok ukrajinskej armády zhoduje s jedným z najtemnejších dní pre ruskú armádu vo vojne na Ukrajine. Len v pondelok 13. mája 2024 vraj Vladimir Putin stratil v priebehu 24 hodín viac ako 1700 vojakov, uvádza správa ukrajinského ministerstva obrany. Okrem toho bolo v bojoch v rovnakom období zničených 42 obrnených vozidiel a viac ako 30 tankov z Putinovej armády.

 

Viac o téme: RuskoUkrajinaBojové vozidlá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu