Štvrtok13. jún 2024, meniny má Anton, zajtra Vasil

Strelecký útok na narodeninovú oslavu v bare: Ekvádor hlási osem obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

QUITO – Osem obetí si vyžiadal strelecký útok na narodeninovú oslavu v bare, ktorý sa v sobotu odohral v sobotu na juhozápade Ekvádoru, uviedla miestna polícia.

Útok sa odohral v prístavnom meste Chanduy v provincii Santa Elena ležiacom približne 300 kilometrov juhozápadne od ekvádorskej metropoly Quito. Útočníci na miesto dorazili v taxíku a na dvoch motocykloch, dodala miestna polícia.

Obeťami je päť mužov a tri ženy, niektoré z obetí sa nachádzali pred barom. Podľa polície nemala žiadna z obetí záznam v trestnom registri. Bezprostredne nebolo jasné, či cieľom útoku bola osoba, ktorá v bare oslavovala narodeniny.Provincia Santa Elena sa stala jednou z najnásilnejších oblastí Ekvádoru. Čiastočne to možno odôvodniť tým, že v nej nachádzajú tri morské prístavy, ktoré často slúžia na pašovanie drog, dodáva AP.

Výrazný nárast vrážd v krajine spôsobili miestne gangy, ktoré v niektorých prípadoch spolupracujú s mexickými drogovými kartelmi. V roku 2023 bolo v Ekvádore spáchaných 7600 vrážd, teda takmer o 60 percent viac ako v roku 2022, kedy ich bolo v Ekvádore spáchaných 4400. Ekvádorské úrady tento rok zatiaľ evidujú 1875 vrážd, píše AP.

 

2 12 gnd

 

Viac o téme: BarObeteStreľbaEkvádor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu