Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Smútok televíznych fanúšikov: Zomrel moderátor Simon Cowell… Prehral boj s rakovinou!

(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Britský moderátor a ochranca zvierat Simon Cowell (†72) sa preslávil po celej Británii a za svoju činnosť dostal aj niekoľko vyznamenaní. Počas včerajšieho dňa sa však jeho fanúšikovia dozvedeli o jeho smrti. Cowell bojoval v posledných dvoch rokoch s agresívnou formou rakoviny.

Simon Cowell sa väčšinu svojho života venoval ochrane a pomoci zvierat. V roku 1980 založil za týmto účelom charitatívnu organizáciu Wildlife Aid Foundation. Jej činnosť začala v roku 1996 dokumentovať televízna šou Wildlife SOS, ktorú Cowell sám moderoval.

Podľa Mirroru však pred dvoma rokmi svetu oznámil, že bojuje s agresívnou formou rakoviny pľúc. Počas včerajšieho dňa spomínaná organizácia uviedla, že svoj náročný boj prehral. Cowell zomrel vo veku 72 rokov obklopený jeho rodinou a milovanými domácimi miláčikmi. 

„S hlbokým zármutkom vám oznamujeme, že Simon Cowell, zakladateľ Wildlife Aid Foundation a moderátor Wildlife SOS, zomrel. Simon zomrel v nedeľu po statočnom boji s rakovinou. Bol obklopený jeho dcérami, partnerkou a psami. Simon bol jedným z najuznávanejších ochrancov prírody a voľne žijúcich zvierat," napísala organizácia na svojej webovej stránke.

Viac o téme: Simon Cowell
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu