Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Podnikatelia odsúdili útok na premiéra Roberta Fica

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Stredajší (15. 5.) útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej odsúdili aj podnikatelia.

Ako uviedla Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR, tento útok je neprijateľným a neospravedlniteľným aktom násilia. "Musíme sa naučiť rešpektovať odlišné názory a komunikovať slušným spôsobom, tak ako nám to umožňuje parlamentná demokracia. Vyzývame politických predstaviteľov, ale aj širokú verejnosť, aby bola v týchto chvíľach súdržná a neprehlbovala napätie," dodala asociácia s tým, že premiérovi želá veľa síl a skoré uzdravenie.

archívne video

Emotívna tlačovka ministrov Kaliňáka a Šutaja Eštoka? Stav premiéra je kritický (Zdroj: Facebook/Robert Fico )

Útoky na politikov a verejných činiteľov odsúdila aj Republiková únia zamestnávateľov (RÚZ). "Násilie v civilizovanej spoločnosti sa nedá tolerovať a útok na predsedu vlády je v Európe 21. storočia nepredstaviteľný. Premiérovi Robertovi Ficovi prajeme skoré uzdravenie a veríme, že tento barbarský čin bude čo najskôr objasnený," uviedla.

Atentát na Roberta Fica je podľa predsedu Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory Petra Mihóka smutným, ale pravdivým obrazom neprimeraného spolitizovania a umelého rozdelenia slovenskej spoločnosti. "Spoločnosti, v ktorej individuálne záujmy a neprimerané ambície potláčajú základné ľudské hodnoty. Spoločnosti, v ktorej sme akosi zabudli na súdržnosť a vzájomný rešpekt," dodal.

Viac o téme: StreľbaPodnikateliaRobert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu