Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

PRIESKUM Voľby by vyhral znova Fico: Na krk mú však dýcha Progresívne Slovensko! Bolo by to tesné

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Voľby by vyhral Smer-SSD so ziskom 21,2 percenta pred Progresívnym Slovensko s 20,1 percentami hlasov. Tretí by bol Hlas-SD s 16,5 percentami. Za touto prvou trojkou nasleduje priepastný rozdiel.

archívne video 

Vyhlásenie strán KDH, PS a Slovensko k odvolávaniu ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Prieskum uskutočnila agentúra AKO pre televíziu JOJ 24 na vzorke 1000 respondentov. Zber dát bol realizovaný v období 9 4. – 16 4. 2024. Otázka znela: „Skúste si predstaviť, že by sa parlamentné voľby do NR SR konali najbližší víkend. Ktorú stranu alebo hnutie by ste volili? Prečítam vám strany v náhodnom poradí alebo môžete povedať aj nejakú inú.“

PRIESKUM Voľby by vyhral
Zobraziť galériu (2)

Na štvrtom mieste skončila strana KDH so 7,9 percentami, nasleduje SaS so 6,5 percentami, koalícia SLOVENSKO, Kresťanská únia a Za ľudí by mala 5,2 percentami. Keďže matovičovci sú koalícia, tento výsledok by ich do parlamentu nedostal, potrebovali by až 7 percent. Brány parlamentu by však prekročila SNS, volilo by ju 5,1 percent voličov. Zvyšné strany dostali menej ako 5 percent. Maďarská aliancia a Republika by však neprešli len tesne – obe dostali 4,9 percent.  

 

Viac o téme: PrieskumAKO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu