Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Výstavba tunela Višňové sa oneskorí

BRATISLAVA - Podľa štátneho tajomníka Ministerstva dopravy pôšt a telekomunikácií SR Milana Mojša sa tunel Višňové bude stavať, hoci v neskoršom termíne.

“Nikto nepovedal, že sa nebude robiť. Bude sa robiť, ale neskôr,” informoval Mojš. Avšak k tunelu, podľa vyjadrení Mojša, je nutná alternatíva, pretože ten môže byť z technických príčin dočasne zatvorený. V súčasnosti sa ešte spracováva štúdia o rozpočte netunelovej trasy. Mojš v reakcii na primátorov a starostov miest a obcí Turca, ktorí protestovali proti navrhovanému zakonzervovaniu tunela Višňové, vyjadril presvedčenie, že tí nedisponujú čerstvými informáciami.

Primátori a starostovia miest a obcí Turca protestujú proti navrhovaným zmenám vo výstavbe diaľnice z Bratislavy do Košíc. "S veľkým znepokojením sledujeme informácie o rozhodnutí vlády zakonzervovať stavbu tunela Višňové a pokračovať v stavbe diaľnice z Bratislavy do Košíc cez Žilinu a vedľa hlavnej cesty popod Strečno," píše sa v liste, ktorý adresujú predsedovi vlády Robertovi Ficovi.

Ako ďalej uvádzajú, takáto zmena by podľa odborníkov znamenala pre celý región dopravný kolaps a navrhované náhradné riešenia by neušetrili ani čas, ani peniaze. Poukazujú tiež na to, že výstavba tunela Višňové je najpripravenejšou investičnou akciou Národnej diaľničnej spoločnosti, všetky pozemky sú vysporiadané, prerazená je aj prieskumná štôlňa a tunel je tesne pred vydaním stavebného povolenia.

"My primátori a starostovia miest a obcí Turca vnímame zmenu vo výstavbe diaľnice ako nerozvážny krok zo strany vlády, ktorý bude mať mimoriadne negatívny dopad na ďalší rozvoj nášho regiónu," píše sa v liste. Apelujú preto na slovenského premiéra, aby sa angažoval za pôvodný projekt, vrátane dostavby tunela Višňové - Dubná Skala.

List predsedovi vlády podpísalo 69 primátorov a starostov Turca. Agentúru SITA informovala hovorkyňa mesta Martin Nataša Petrová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu