Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slovenka, o ktorú sa bijú českí filmári

Alena Antalová
Alena Antalová

BRATISLAVA - Osud sa s ňou nemaznal! Vo chvíli, keď porodila svojho druhého syna, zasiahla ju krutá rana osudu. Zomrel jej manžel.

Reč je o Anne Jánskej, hovorkyni zdravotnej poisťovne z úspešného českého seriálu Poisťovňa šťastia. Jej predstaviteľka, Alena Antalová (34) je však v skutočnom živote šťastne vydatá a patrí medzi najobľúbenejšie „české“ herečky. Pritom je to rodáčka z Bratislavy, ktorá sa preslávila už ako desaťročná v seriáli o Bambuľke... Alena Antalová začala svoju kariéru už ako desaťročná. Mala výborný hlas, a preto dostala ponuku naspievať pesničky do obľúbeného detského seriálu Bambuľkine dobrodružstvá.

„Dokázala fantasticky napodobniť prejav Moniky Haasovej (predstaviteľka Bambuľky, pozn. red.), ešte aj s jej šušlaním, “ prezradil režisér seriálu Juraj Lihosit. A pretože mala Alena herectvo v génoch - jej starý otec bol divadelný scénograf Ladislav Vychodil - rozhodla sa pokračovať v tejto kariére. V súčasnosti žne v Čechách obrovské úspechy a patrí medzi najobľúbenejšie herečky. Všetko to spôsobil seriál Poisťovňa šťastia, ktorý momentálne vysiela televízia Markíza. V Čechách v týchto dňoch vzniká už tretia séria. Česká Nova ho začala nakrúcať v roku 2003 so 60-miliónovým rozpočtom. Zo seriálu sa stal okamžite trhák a hneď prvý diel si pozrelo rekordných tri milióny divákov. V roku 2004 sa Poisťovňa šťastia stala najpopulárnejším televíznym seriálom v diváckej ankete TýTý.

Alena Antalová vďaka úlohe Anny Jánskej, hovorkyne poisťovne, ktorá sa zaľúbi do riaditeľa firmy a prežíva svoje životné šťastia i drámy, urobila u našich západných susedov bombastickú kariéru. Svoje súkromie si však herečka úzkostlivo stráži a novinárom odmieta poskytovať rozhovory. Je šťastne vydatá za stavebného podnikateľa Josefa Juračka, s ktorým má 14-mesačnú dcérku Alenku (tá si zahrala v druhej sérii seriálu), a začiatkom júla by sa jej malo narodiť ďalšie dieťatko. Jasne dáva najavo, že rovnako ako v seriáli, aj v normálnom živote je pre ňu rodina na prvom mieste.

„Pokiaľ ide o môj osobný život, tak taká pominuteľná a nepodstatná vec ako úspech mi ho nemôže nijako narušiť alebo ovplyvniť.“ Práve jej tehotenstvo poriadne skomplikovalo nakrúcanie najnovšej série Poisťovne. Režisér Jiří Adamec je však Alenou taký nadšený, že je rozhodnutý kvôli nej aj upraviť scenár.

Čo o nej (možno) neviete:

- narodila sa 28. júla 1972 v Bratislave
- jej starým otcom je divadelný scénograf Ladislav Vychodil
- vyštudovala konzervatórium v Bratislave a katedru muzikálu na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brne
- od roku 1995 je členkou brnianskeho Mestského divadla
- v roku 1999 získala cenu Thálie ako talent roka
- jej manžel Josef Juraček bol jej veľkým fanúšikom a navštevoval všetky predstavenia, v ktorých účinkovala
- hrala aj v Žandárskych humoreskách
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu