Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

EXKLUZÍVNE: Premiéra nového singlu Katky Knechtovej Zmier svetlo s tmou

Katarína Knechtová Zobraziť galériu (4)
Katarína Knechtová

BRATISLAVA - S niekoľkomesačným sklzom vydáva Katarína Knechtová svoj nový album nazvaný Tajomstvá. Na trhu sa mal pôvodne objaviť už v novembri minulého roka, no keďže známa speváčka prijala účasť v televíznom programe Let’s Dance, práce na nových pesničkách prerušila a naplno sa venovala tancu.

„Vždy všetko robím na sto percent, takže najprv som na sto percent tancovala, a potom som na sto percent dokončovala album. Jeho vydanie som preto odložila na február,“ vysvetľuje Katarína. Kvalitný výsledok bol pre ňu dokonca dôležitejší ako exkluzívny krstný otec.

Ak by totiž novú veľkú platňu vydala ešte na jeseň, prišiel by ju na Slovensko pokrstiť bubeník a dlhoročný spolupracovník skupiny Depeche Mode, producent Katkinej novinky Tajomstvá, Christian Eigner. „Bol otvorený tejto myšlienke, no v tomto roku sa jeho harmonogram nečakane zmenil. Musel odletieť do Santa Barbary, kde práve Depeche Mode pripravujú vlastný nový album. Takto som teda prišla o krstného otca,“ smeje sa Katka.

Christian Eigner ju príde na Slovensko pravdepodobne naozaj podporiť, no krst albumu v polovici februára nestihne. Katka tak o uvedenie Tajomstiev do života poprosí zrejme niektorého zo svojich umeleckých kolegov.

Nový album Kataríny Knechtovej vychádza 13. februára, už dnes vám však s radosťou môžeme predstaviť nový singel z neho – skladbu Zmier svetlo s tmou. „Túto pieseň som vybrala po dlhých úvahách o tom, čo ľuďom ako novinku ponúknuť. Hlavne po tom, keď sa tak veľa hovorilo o depešáckom zvuku nových pesničiek,“ dodáva. „Rozprávala som sa o tom aj s Christianom a zhodli sme sa na skladbe Zmier svetlo s tmou, patrí totiž aj medzi jeho obľúbené. Každý bude zrejme očakávať niečo ako Depeche Mode v sukni, ale nie je to tak. Je to veľmi ľudská pesnička a približuje to, čím žijeme. Myslím, že na Slovensku v súčasnosti naozaj skúšame zmieriť svetlo s tmou.“

Čerstvá hudobná novinka je naozaj takmer romantickým valčíkom,  no unikátna nahrávka sa podarila práve preto, že pri práci sa stretla slovenská pesničkárka s milovníkom alternatívnej hudby. „Christian rád ulietava až do démonických sfér, mňa naopak zaujíma hlavne melódia. Nechcem, aby bola potlačená aranžmánmi. Občas sme sa kvôli tomu pochytili v štúdiu,“prezrádza podrobnosti práce s vychyteným producentom Katka. „Vyšiel z toho kompromis a aj Christian si napokon pochvaľoval, že sa vrátil k veciam, na ktoré už takmer zabudol. Dokonca skonštatoval, že pesničku Zmier svetlo s tmou si určite rád pustí aj o dvadsať rokov.“

K novému singlu nakrúti Katka už v najbližších týždňoch aj videoklip. Album Tajomstvá pokrstí nielen v Bratislave a Prahe, ale chystá jeho uvedenie na trh aj v Londýne a Berlíne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu