Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vydierali pašerákov a podvodníkov

BRATISLAVA/MICHALOVCE - Zločineckej skupine pôsobiacej na Zemplíne odzvonilo. Podľa polície skupina vydierala pašerákov cigariet a iných podvodníkov. Vo väzbe sa preto ocitli traja z piatich obvinených, zostávajúci dvaja členovia skupiny vrátane jej vodcu Branislava A. sa zdržiavajú v zahraničí.

"Skupinu zosnoval Branislav A. (27) a zameriavala sa na klasické výpalníctvo, vydieranie a inú trestnú činnosť charakteristickú pre zločineckú skupinu," konštatoval včera prvý viceprezident Policajného zboru Jaroslav Spišiak. Gang sa špecializoval predovšetkým na pašerákov cigariet a podvodníkov. Tí im odvádzali peniaze za to, že mohli "obchodovať" v danom teritóriu.

Vodca skupiny Branislav A. bol už v minulosti obžalovaný z vraždy svedka v kauze Černáka a Mariána Karcela. Krajský súd ho však zbavil obvinenia a bol prepustený z väzby na slobodu. Teraz sa záležitosťou zaoberá Najvyšší súd. Práve po prepustení z väzby si Branislav A. založil zločineckú skupinu, ktorá podľa Spišiaka patrila k najnebezpečnejším a najbrutálnejším na východnom Slovensku. Branislava A. plánovala polícia chytiť pri jeho poslednom príchode na Slovensko. Akciu však presunuli kvôli summitu Bush - Putin, na ktorý boli sústredené takmer všetky policajné sily Slovenska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu